Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU svom prvom susretu na IV. Kohász kupu u mađarskom Dunaújvárosu Podravka Vegeta izgubila je susret s njemačkim doprvakinjama Tussies Metzingen 27:29 (15:18). Iako su u početnoj fazi priprema podravkašice su pokazale četiri iznenađujuće dobra elementa igre: angažiranost, agresivnost, brzinu i efikasnost. Nije nedostajalo ni snage. Za početak dobro. U natjecanju grupa igralo se 2×25, a u utakmicama za plasman igrat će se 2×30 minuta.

Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerO rezultatu su odlučivale nijanse, Podravka Vegeta imala je nešto više tehničkih grešaka i samo jednu obranu Kapitanović u 1. poluvremenu. Akcije su bile dobre, promašaji sastavni dio igre. Ipak su najviše fascinirali pucački kapaciteti obje ekipe, kod Metzingena Loerper 10(5), Obradović 5, a kod Podravke Vegete Džono i Vidak po 6, Nemaškalo 4(2).

U zadnjoj minuti bilo je 28:27 i lopta u rukama Podravke Vegete. Vidak se sjajno izborila za šut sa crte, ali je golmanica Obein obranila i u napadu Metzingen je povećao konačni rezultat na dva razlike.

Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta nastupila je s 15 igračica, bez oporavljenice Dore Krsnik i kadetkinje Ive Papac, a u prvu ekipi uključene su i kadetkinje vanjska igračicaTena Petika, kružna napadačica Elena Popović i desno krilo Lara Pavlović, uz već standardne članice prve ekipe kadetkinje lijevo krilo Korinu Karlovčan i vanjsku napadačicu Ivonu Mrđen. Prvi puta u novom dresu igrale su prinove desno krilo Nikolina Zadravec i kružna napadačica Ana Debelić.

S dvije pobjede Metzingen je osigurao utakmicu za plasman na 1. mjesto, a Podravka i Debrecen odlučuju o tome tko će u subotu igrati za treće, a tko za peto mjesto.

Metzingen - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA A GRUPE IV. MEĐUNARODNOG KOHÁSZ KUPA 2016. 2×25 MIN.

TuS METZINGEN – PODRAVKA VEGETA 29:27 (18:15)

DUNAÚJVÁROS – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Joszef Bacsi Bona Szábolcs (obojica Mađarska).

TuS METZINGEN: Obein (6+0), Weib (-+0); Zepl 3, Szekerczes 2, Loerper 10(5), Karlson, Logeth 1, Jnjenpab 1, Weigel 3, Vollebregst, Obradović 5, Beddies 2, Behnke 3. TRENER: Csaba Konkoly.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+0), Kapitanović (4+0); Zadravec 3, Dežić 2, Karlovčan, Popović, Milošević 2, Džono 6, Nemaškalo 4(2), Mrđen 1, Vidak 6, Pavlović, Petika, Gugić 2, Debelić 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: TuS Metzingen 5(5), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: TuS Metzingen 2 minute (Szekerczés), Podravka Vegeta 8 minuta (Gugić 2+2, Milošević, Debelić).

IGRAČICA UTAKMICE: Anna Loerper (TuS Metzingen).

REZULTATI A GRUPE:

TuS Metzingen – DVSC Debrecen 22:24 (11:13)
TuS Metzingen – Podravka Vegeta 29:27 (18:13)
Podravka Vegeta – DVSC Debrecen

REZULTATI B GRUPE:

Dunaújváros Kohász KA – Viborg 22:17 (10:9)
Viborg – Békéscsaba ENKSE 29:17 (14:7)
Békéscsaba ENKSE – Dunaújváros Kohász KA

UTAKMICE ZA PLASMAN 2×30 MIN. U SUBOTU, 13. KOLOVOZA

Za 1. mjesto Metzingen –
Za 3. mjesto
Za 5. mjesto