Lokomotiva-Podravka-škola // Foto Facebook RK LokomotivaRK Lokomotiva je u subotu, 17. rujna ugostila mlade rukometašice Podravke. Odigrane su tri utakmice različitih godišta, u sve tri bolji su bili domaćini: utakmice su igrane u Domu sportvoa u Zagrebu. Rezultati: Lokomotiva 2004 – Podravka 2004 21:17 (10:7), Lokomotiva 2002 – Podravka 2002 33:21 (12:8) i Lokomotiva 1998 – Podravka Lino 29:20 (13:11).

OSVRT TRENERICE PODRAVKE LINO SNJEŽANE PETIKE

Proteklog vikenda Podravka Lino odigrala je prijateljsku utakmicu s 2. ekipom Lokomotive u Zagrebu i zabilježila uvjerljiv poraz od devet golova razlike, 29:20 (13:11). Bila je to utakmica s vrlo slabom obranom, u kojoj smo imali premalo igračica spremnih za čvrste i brze igračice Lokomotive. U napadu – vrlo loš učinak krilnih igračica, koje su uspjele od sedam udaraca zabiti samo jedan gol, dok smo s druge strane dobili sedam golova od njihovih krilnih igračica.

Ništa zabrinjavajuće kada se zna da je ekipa Lokomotive trenutno uigranija i iskusnija, jer je sastavljena uglavnom od igračica 98-og godišta, a s druge strane iza sebe imaju već dobar broj prijateljskih utakmica. Nama ovo bila tek druga utakmica od početka priprema. Sezonu smo započeli s velikim problemima. Već od početka priprema jedan dio starijih igračica najavio je prestanak bavljenja rukometa, pa smo tako ostali bez standardnih igračica, vratarke Šafar koja je jedna od tri najbolje vratarke u svom godištu, ostali smo bez pivotmenke Leonarde Šenvald, druge vratarke Kosnice, Hmelina i Franjkić su se ipak predomislile i vratile rukometu, ali su se priključile pripremama tek u završnoj fazi. Dio igračica bio je priključen prvoj ekipi (T. Petika i Popović), Franušić je dobila mononukleozu, Horvat je boravila na maturalnom putovanju, a veliki dio igračica bio je angažiran na organizaciji Europskog rukometnog prvenstva koje se održavalo u Koprivnici i trenirale su neredovito.

Lokomotiva-Podravka-škola // Foto Facebook RK LokomotivaNikako se nismo mogli skupiti kako bi mogli uigravati sastav ili odigrati utakmicu, jer nam je uvijek nedostajalo nekoliko igračica. Ali ima dosta vremena da uigramo ovaj pomlađeni sastav, kako bi iz utakmice u utakmicu sve bolje igrali i ostvarili približno iste uspjehe kao i prošle godine koja je bila za nas vrlo bogata priznanjima i dobrim rezultatima.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

LOKOMOTIVA 2 – PODRAVKA LINO 29:20 (13:11)

ZAGREB – Dom sportova,dvorana II. Gledatelja: 50. Suci: Marko Jozić i Drago Lučan (obojica Zagreb).

LOKOMOTIVA 2: Ivčić, Orešić; Perenčević 1, Miholić 3, Štefanac 1, Kralj 3, Rakošević, Adamić 5, Begić 2, Andrijanić, Kapetanović 4, Matijaš 7(6), Ferić 1, Selić 2, I . TRENER: Nenad Šoštarić.

PODRAVKA LINO: Borac, Lončar; Bogdan, Popović 4, Franjkić, Brkić 1, Petričević, Kolar, Hmelina 3, Horvat, Petika 9(3), Alvir 2, Firšt, Kokša, Mikulčić, Sikavica 1.TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI. Lokomotiva 2 – 8(6), Podravka Lino 3(3).

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 2 – 0 minuta, Podravka Lino 2 minute (Popović).

IZVJEŠTAJ ĐURĐICE ZEČEVIĆ TRENERICE PODRAVKE 4 (2004. GODIŠTE)

U subotu smo, zajedno sa još dvije naše ekipe (Podravka 2 i Podravka 3), bile gošće zagrebačke Lokomotive s kojom smo odigrali prijateljske utakmice u sve tri selekcije.

 

Što se tiče moje ekipe (Podravka 4) susret smo izgubile rezultatom 21:17 (10:7) u utakmici s puno naših tehničkih grešaka (dodavanje lopte u ruke protivnika i sl.) i nerealiziranih sedmeraca što je, ionako, vrlo dobra ekipa Lokomotive znala kazniti. Osim toga neke igračice iz prve sedmorke, koje su bile gotovo nosioci igre, nikako da se ”probude” od ljetnog odmora, pa moramo naći uzrok tome.

 

Ekipa je u Zagrebu nastupila u sastavu: Smolak 3, Jagustin, Strugar 3,Đuranek, Dedi 7, Posavec, Švenda, Hrupec 3, Sremec, Sever, Žganjar, Kovač, Galinec,Halavuk, Borščak-Matić, Međurečan.

Uz najbolju Dedi, svakako moram pohvaliti i igru Strugar, kao i doprinos Smolak i Hrupec.

 

IZVJEŠTAJ TRENERA PODRAVKE 3 (2002. GODIŠTE) FILIPA TURKA

Igrali smo utakmicu 3×20 minuta sa ciljem uvida u trenutno kondicijsko i tehničko stanje ekipe. Sve igračice dobile su podjednaku minutažu, a krajniji rezultat 33:21 (12:8) ne pokazuje realan odnos snaga dviju ekipa. Međutim, utakmica je pokazala da postoji puno prostora za napredak u fizičkoj i tehničko-taktičkoj pripremi.Zapisnik-Lok-Podravka