S ranijeg turnira u Sesvetama, djevojčice 2000. godišteTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Moram priznati da je trener suradnik puno lakše biti nakon uspjeha vlastite ekipe, nego nakon onoga što smo pokazali na turniru u Garešnici, koji je jučer, u nedjelju, održan u povodu Dana grada. Ali obavezu prema javnosti ipak ću obaviti, bez obzira na knedlu koja još uvijek stoji u grlu.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa podijeljenih u dvije grupe. U A grupi bili su Podravka, Lokomotiva i TVINTrgocentar, a u B grupi Garešnica, Osijek i Knežopoljka.
Rezultati Podravkinih utakmica u grupi: Lokomotiva – Podravka 16:15 (6:10,) Podravka – TVIN Trgocentar 15:15 (7:9). Poraz i neriješeno smjestilo nas je na treće mjesto u grupi i razigravanje s Knežopoljkom (treće u grupi B) za 5. mjesto na turniru, koje smo nakon pobjede i osvojili: Podravka – Knežopoljka 19:15 (10:7).
U svim utakmicama koje smo igrali, a naročito u prve dvije, prikazali smo slab, strašljiv i pomalo neodgovoran rukomet, daleko od onog kakvog znamo igrati i kakav smo igrale prije samo dvadesetak dana na Božićnom turniru u Sesvetama (lake pobijede protiv istih suparnica). Slaba odbrana, golmanice, statički, neorganizirani napad, mučenje lopte, bili su sve što smo ”pokazali” u Garešnici. Od onoga što radimo na treningu ni traga. Vjerojatno ima mojih grešaka, ali zabiti ”zicer”, ispravno dodati loptu, odigrati dogovoreno, obraniti koju loptu, to moraju cure same, jer to svakodnevno uče i rade. Treba jasno reći da je rukomet sport gdje se traže borci, spremni na ”krv, znoj i suze”, kako na treninzima tako i utakmicama. On je i kolektivni sport gdje se treba ”ginuti” za sebe i za druge, gdje je disciplina u igri presudna za uspjeh.
Na toj teoretskoj ”nastavi” poradit ćemo puno u idućim danima. Igrati za Podravku, instituciju hrvatskoga rukometa ,mora biti čast i ponos svakome, a pogotovo djevojčicama koje su tek ”omirisale” parket.
Kaže poslovica ”Svako zlo za neko dobro”. Ako iz ovoga slabog plasmana izvučemo svi zajedno pouke, ako na treninzima nastavimo još marljivije raditi, a na utakmicama primjenjivati naučeno, dobri rezultati i napredak ekipe neće izostati. Činjenica da smo nakon dulje pauze (možda malo preduge) imali svega tri prava treninga samo malo ublažava situaciju.
Usprkos plasmanu ekipe, Tena Petika osvojila je nagradu za najboljeg strijelca turnira s 18 postignutih golova.
Podravka je nastupila u sastavu (golovi iz svih utakmica): Krstanović, Petričević 2, Sikavica 4, Popović 5, Jandrašić 7, Brkić 4, Dombaj, Jurić 3, Vrabec, Presek, Petika 18, Šestak 1, Kolar 2, Galinec 2, Bogdan 1.
Pobjednik turnira je Garešnica koja je u finalu savladala TVIN Trgocentar.