43162592 282256192383694 805094488673353728 n

FOTO: Ivan Brkić

U prostorijama RK Podravke s.d.d. održana je konferencija za medije uoči prve utakmice RK Podravka Vegete u grupnoj fazi EHF Lige prvakinja u gostima protiv Thüringera HC. Konferenciji su pristustvovali trener RK Podravka Vegete Zlatko Saračević, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i igračica Selena Milošević.

Svim prisutnima uvodno se obratila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

42977590 2166822733541459 4823590848589463552 n

FOTO:Ivan Brkić

Počinje dugoočekivanja i priželjkivana Liga prvakinja. Na početku sezone klub je postavio svoje ciljeve, a to je dupla kruna i ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja i najvažnije je da smo jedan od ciljeva ostvarili, ali tu nećemo stati. Pokušat ćemo preko Thüringera HC i RK Krim Mercatora tražiti put za drugu fazu u Ligi prvakinja. To sigurno nije lako, ali nastojat ćemo pokazati da nije nemogućekazala je Tatari Šimunović.

O stanju u ekipi i očekivanjima nešto više je rekao trener Zlatko Saračević.

1Q7A3757

FOTO:Ivan Brkić

Idemo u Ligu prvaka i to je ono što smo željeli. Nakon utakmice protiv Craiove rekli smo da ćemo u nastavku dati sve od sebe da nešto i napravimo. Što se tiče ekipe stanje je dobro i sve cure treniraju punim intenzitetom što znači da kondicijski trener Bojan Golub i fizioterapeut Bojan Savić dobro rade. Najvažnije je da nam je Selena Milošević koja se ozljedila na pripremama s reprezentacijom sada u punom intenzitetu treninga nakon pauze od tjedan dana. Na put idemo sa 17 igračica i cijelim stručnim stožeromkazao je trener Zlatko Saračević.

Trener je dao i svoje viđenje ekipe Thüringera HC.

Ekipa su koja u sastavu ima 12 reprezentativki, Austrijanke, Njemice, Slovakinje, Mađarice i Srpkinje i to već puno govori o kvaliteti. Ne znamo kako to izgleda jer one su realno igrale samo domaće prvenstvo i nisu imale nekih jačih utakmica da bi mogli napraviti neku komparaciju. Imaju fenomenalnu polukontru, tranziciju, brzi centar, ali i odličnu obranu i napad. Sedam godina su prvaci Njemačke, zadnjih godina u Ligi prvaka, ali očigledno im nešto smeta jer nisu otišle na FINAL 4. Mi smo njihove mane proučili, ali nećemo ih isticati. Mogu reći da imaju slične probleme kao i mi jer nemaju nekih teških protivnika i nisu naviknuti da igraju utakmice s tijesnim rezultatom. U svojoj ligi utakmice rješavaju s po 10-20 razlike, ali ako budemo iskreni tako i mi radimo u Hrvatskoj. Ono što imamo od zadnjih informacija je da imaju najjaču ekipu u zadnjih 10 godina. Mi idemo tamo da odigramo najbolje što možemo, a nakon dvije utakmice znat ćemo puno više i kako trebamo napadati da pokušamo ostvariti svoj cilj kazao je trener Zlatko Saračević.

Igračica Selena Milošević je prenijela svoje dojmove o ekipi i očekivanjima.

43162570 340889753349233 5574382347752570880 n

FOTO:Ivan Brkić

Od početka smo se pripremali za Ligu prvaka i čeka nas prva utakmica, a na nama je da pokažemo što smo radili i koliko smo spremne. Ovo će biti jako teško gostovanje, a sve skupa se nadamo što boljem rezultatu. Atmosfera u ekipi je odlična, a mi ćemo dati svoj maksimum – kazala je Selena Milošević i nastavila.

Svakako je to najelitnije natjecanje, a domaće utakmice u Ligi prvakinja bile su najljepše u mojoj karijeri no svako gostovanje je teško. Posebno to vrijedi za Thüringer jer je publika izrazito bučna i imaju odličnu ekipu, ali i navijače kazala je na kraju Selena Milošević.

Ekipa na put kreće u petak nakon ručka, a u subotu je na rasporedu trening i priprema za nedjelju kada će se u 14 sati u dvorani Wiedigsburghale Nordhausen odigrati utakmica protiv domaćina Thüringera HC. Utakmica će se prenositi na 2. programu HRT-a.

Sutkinje: Cristina Nastase(ROU) i Simona Raluca Stancu(ROU)

Delegatkinja: Liudmila Bodnieva(RUS)