U prostorijama Rukometnog kluba Podravka s.d.d. održana je konferencija za medije uoči 13. Memorijalnog turnira Josip Samaražija koji je na rasporedu ovog petka i subote (24.-25.8. 2018. godine). Na konferenciji su svoja očekivanja od turnira, svoje dojmove, ali i ekipe predstavili trener RK Podravke Zlatko Saračević, Mariana Tirca voditeljica sportskom tima Corona 2010 Brasov, trener Rukometnog kluba Pogon Szczecin, Neven Hrupec i kapetanica RK Podravka Vegete Dragica Džono. Trener Saračević je odmah na početku zaželio dobrodošlicu gostima koji su stigli u Koprivnicu te nakon toga ispričao nešto više o očekivanjima za predstojeći turnir.

– Što se tiče turnira igramo tri utakmice, a upravo smo se prošli vikend vratili s turnira u Ljubljani gdje smo također odigrali tri utakmice i pokušali vidjeti gdje stojimo s pripremama. Sad ćemo i naredne utakmice na turniru u Koprivnici iskoristiti da se još malo uigramo jer ovo je nova ekipa i imamo 5 novih vanjskih igračica te ovo treba uklopiti. Zato mi je drago što su protivnici u turniru jako dobri jer se na terenu još uvijek malo sudaramo. To i nije čudno jer ovo su prve utakmice koje igramo zajedno. Priključit će nam se i dvije mlade igračice koje su bile na Svjetskom kadetskom prvenstvu Tena Petika i Elena Popović i mi smo od sutra kompletni – rekao je trener Saračević na početku konferencije.

Također je veliko zadovoljstvo što je ponovno tu u klubu u kojem je bio i trener iskazao i Neven Hrupec trener Rukometnog kluba Pogon Szczecin.

Sigurno da je ovo za mene jedna malo emotivna priča iako sam profesionalac. Meni je velika čast da mogu konačno dovesti ekipu na turnir u Koprivnicu, a istaknuo bih i detalj vezan uz Bepa kojem je posvećen. Zadnje moje komuniciranje s njim bilo je baš o rukometu, a Bepo je imao veliku želju da dolazim kod njega kako bi mi prenio barem dio znanja koja je stekao kroz sportsko djelovanje. Tada je bio Ivaniševićev meč na Wimbledonu i nakon toga ga više nisam vidio. Ako se na neki način mogu zahvaliti na određen način onda se nadam da je djelomična zahvala i to što sam doveo ekipu iz inozemstva na turnir koji se održava njemu u častkazao je trener poljskih rukometašica.

Također ne planiraju igrati na rezultat nego na uigravanje igračica jer se i njihova ekipa djelomično izmijenila, kako bi što prije bili spremni za prvenstvo koje im kreće 1. rujna ove godine.

Igrali smo na dva jaka međunarodna turnira i ovo je naša završna proba da vidimo nedostatke koje možemo ukloniti. Turnir će biti izuzetno jak i s obzirom da znam kakve su Marijanine igračice i da sam uvjeren da je Zlatko s novom ekipom napravio jednu dobru priču, a znam i kakva je ekipa Krim, mogu reći da će navijači imati prilike uživati u zaista jakom i atraktivnom turniru dodao je trener Hrupec i pozvao publiku da se pridruže ovom malom rukometnom spektaklu.

Mariana Tirca, legenda i miljenica koprivničke publike je kao voditeljica sportskog tima Corona 2010 Brasov, nakon 19 godina došla u Koprivnicu, grad u kojem je igrala za RK Podravka Vegetu i zajedno s ekipom 1996. osvojila Ligu prvakinja. Povratak u Koprivnicu zaista ju je dirnuo.

Jako mi je teško govoriti i jako sam emotivna sada i baš mi je jako drago da sam se vratila nakon 19 godina i nisam došla sama. Moj motiv što sam prestala igrati rukomet je moja kćer, a najljepše godine u karijeri su bile one u Koprivnici i to s mojim klubom i mogu reći da sam se vratila doma – kazala je Mariana s osmijehom i suzom u oku.

Dragica Džono kapetanica RK Podravka Vegete je na kraju istaknula kako je u ekipi odlična atmosfera i kako su se nove cure odlično uklopile.

Došao je potpuno novi način rada, pokušavamo se što bolje uigrati i pripremiti za sve ono što nam dolazi u 9. mjesecu kazala je kapetanica RK Podravka Vegete za kraj.

Raspored turnira:

Petak, 24.08.2018.