Rukometašice Podravka Vegete u petak putuju prema Bukureštu gdje je u nedjelju na rasporedu utakmica 12. kola DELO Lige prvakinja. Utakmicu će suditi makedonske sutkinje Marija Ilieva i Silvana Karbeska, a EHF delegatkinja će biti Rositza Dimkova. Utakmica je na rasporedu u 16.00 sati po hrvatskom vremenu, a prijenos će biti na 2. programu Arene Sport. Današnjoj konferenciji su prisustvovale igračice Dijana Mugoša i Ana Turk te trener Goran Mrđen te su dali nekoliko uvodnih riječi i očekivanja uoči nedjeljnog ogleda. 

Očekujem i od sebe i od svojih suigračica da ćemo dati sve od sebe da pokažemo našu igru i da se držimo onako kako bi trebali. Trebamo pokušati što duže parirati ekipi Bukurešta za koje znamo da su kvalitetne i ne mogu reći da očekujemo bodove, ali moramo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu i vratiti se uzdignute glave – rekla je Turk. 

Dijana Mugoša je dodala kako se treba boriti svih 60 minuta.

Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Čak i s ovakvim kadrom igrača nećemo ići tamo da se predamo i nećemo ići s bijelom zastavicom. Idemo se boriti i izvući najbolje od nas što možemo u tom trenutku – rekla je Mugoša. 

Trener Goran Mrđen se složio s uvodnim riječima djevojaka i dodao.

Idemo dobroj ekipi, idemo u goste i odigrati što bolju utakmicu, a ono što je rekla Dijana za što će to biti dovoljno vidjet ćemo – rekao je Mrđen. 

Kako se i ova konferencija za medije održala bez prisutnosti medija, svoja su pitanja dostavili unaprijed pa je o koristi koju može izvući iz preostale tri utakmice Lige prvakinja više rekao trener Goran Mrđen. 

Naravno da se može, kao što se može iz prve može se i iz sve tri preostale. Sigurno je da možemo podići nivo naše igre kako bi bili kvalitetniji u hrvatskoj ligi. Može se izvući ako ćemo gledati i svaka igračica pojedinačno, da vidimo jesmo li na istom mjestu ili smo se pomaknuli. Mi svake godine želimo igrati Ligu prvakinja, a onda kad dođemo pred kraj postane nam ”mučno” od toga. Ajde da guštamo u tome, objektivno smo tu gdje jesmo i zašto stalno plačemo. Idemo igrati, a onda kad krenemo igrati onda to nebi igrali. Znamo u što smo došli i znamo da je teško i znamo da iz svake utakmice hoćemo nešto donijeti. Dosad smo došli do toga da pogodimo poluvrijeme, a sad možda pogodimo i dva. Protiv Dortmunda 2., protiv Bresta prvo pa u Esbjergu drugo pa možda i spojimo sve to u jedno. Bitno je da imamo neku kvalitetu i težinu i trebamo guštati u tome gdje jesmo – zaključio je Mrđen. 

Vezano uz pripremu ekipe za još jedan zahtjevan europski ogled također je nekoliko riječi rekao Goran Mrđen. 

Dok ima ulja u svići dotle guštaš, kad mi to postane problem onda ću pozvat sve na kavu i reći da ja više nisam za to – kratko je rekao. 

Također novinarsko pitanje, bilo je upućeno Ani Turk koja je odgovorila pamti li vrijeme u kojem je bilo toliko ozljeda?

Mislim da su ozljede sastavni dio sporta i nekad ih je manje, a nekad više. Možemo pričati da imamo i nesreću jer su se ove sezone zaredale neke mehaničke ozljede u nekakvim dvobojima na koje se vrlo malo može utjecati. Moju prvu sezonu ovdje prije sedam godina pamtim kao takvu. Ostali smo bez vanjskih i pivoti su igrali na vanjskim pozicijama. Moramo ići dalje i moramo s tim što imamo pokušati dati sve od sebe i donijeti nekakav rezultat – rekla je Turk i nadovezala se odgovorom na pitanje o prilikama koje sada u nedostatku kadra dobivaju i mlađe igračice. 

Mislim da je to dobro, uvoditi ih u hrvatskoj ligi, postepeno i da kad postoji prilika igraju što više. To njima donosi iskustvo, a uz nas iskusnije i one rastu. Mi im pomažemo i možemo im pomoći da sa svojom igrom napreduju i u jednom trenutku, za neko vrijeme mogu igrati i Ligu prvakinja – rekla je Turk. 

O rezultatu koji bi bio prihvatljiv u Bukureštu rekla je Dijana Mugoša. 

Za mene osobno pobjeda je jedino prihvatljiva, sve drugo ne, ali znajući kakva je to ekipa i koliko će nam biti teško te kakvi smo trenutno mi, kakav kadar igrača imamo, samo borba pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno – rekla je Mugoša i odgovorila na pitanje o ritmu utakmica i hoće li ga ekipa izdržati bez ozljeda do kraja sezone. 

To se nikad ne zna, a mi se iz dana u dan trudimo s našim trenerima da napravimo sve što je u našoj moći da naše tijelo to izdrži i ja se nadam da ćemo ostati zdrave – rekla je Mugoša. 

Favorit u Ligi prvakinja po mišljenju Dijane Mugoše i Ane Turk je Gyori AUDI ETO KC no Turk je dodala kako vjeruje da bi Esbjerg ove sezone mogao iznenaditi.

Ja bi ipak dala priliku Esbjergu ove sezone i bilo bi mi drago da osvoje. Smatram da su jako kvalitetna ekipa i da to mogu – zaključila je.

Ponovimo da će se utakmica igrati 6. veljače u nedjelju u Bukureštu. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.

Foto: Ivan Brkić//RK Podravka