Održana je konferencija za medije uoči utakmice 3. kola EHF Kupa u kojoj će snage odmjeriti dobro poznati protivnik iz kvalifikacija rumunjska SCM Craiova i RK Podravka Vegeta. Utakmica je na rasporedu u petak u Rumunjskoj s početkom u 18.30 po hrvatskom vremenu, a izravan prijenos bit će na 2. programu HRT-a. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i igračica Ana Debelić. Na početku konferencije se s nekoliko uvodnih riječi obratila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Foto: Ivan Brkić

Smijemo se i sretni smo i veseli nakon ove pobjede u Danskoj. Sigurno da puno znači i da je i motivacijski i psihološki u ovom trenutku jako dobro došla, ali moramo se prizemljiti. Činjenica je da imamo četiri boda na kontu, ali rekla bih da nam je ova pobjeda došla kao Bronhi, lakše se diše, ali samo trenutno. U Ligi prvakinja se pokazalo da nekoliko sjajnih bljeskova ne nosi rezultat, a ono što mi priželjkujemo u ovoj sezoni, ali i narednima je konstanta dobrih igara, a to će donijeti i dobar rezultat. Ovi privremeni bljeskovi su ništa drugo nego privremene ljepote. Prizemljimo se, pred nama je jako teška utakmica u Craiovi, a dosadašnje igre i rezultati daju nam prostora da budemo optimisti i vjerujemo u dobru igru i nastavak ovih dobrih igara Podravke te naravno priželjkujemo dobar rezultat – rekla je Tatari Šimunović i predala riječ treneru Saračeviću.

Nadovezat ću se na Mirandu, imamo dvije pobjede, međutim, idemo dalje kao da ništa nije bilo. Znamo naš cilj, završni, a to je da idemo u drugi krug i u tome svemu skupljamo bodove. Sljedeća utakmica je Craiova i već ih znamo, igrali smo ovdje kvalifikacije Lige prvaka. Craiova je ekipa koja je prošle godine osvojila taj EHF Kup, ekipa koja jako dobro odnosno puno bolje igra na domaćem terenu i u tome svemu imamo nekih svojih problema koji su takvi kakvi jesu i ne možemo ih zaobićirekao je trener misleći na tempo koji je nametnut europskim utakmicama i početkom drugog dijela prvenstva.Mi smo jučer došli danas imamo dva treninga i sutra idemo na put. Ja sam tražio da tamo imamo tri treninga, međutim, ne možemo pa ćemo imati jedan trening u pola 9 navečer po njihovom vremenu. Što je tu je, nisu nam odobrili jedan trening, to su te igrice. Što se tiče stanja u ekipi ova utakmica je ostavila nekog traga. Najupitnija je Jovana Risović koja ima nekih problema sa zadnjom ložom i ne znam što će biti, ide sad na ultrazvuk pa ćemo vidjeti. Ana ima problema s kvadricepsom, nadam se da će biti sve u redu. One trenutno treniraju zasebno, a Ikhnevu krpamo već neko vrijeme. Što reći, Bojan Savić radi punom parom rekao je o stanju u ekipi trener Saračević.

Što očekivati u Craiovi također se izjasnio trener Zlatko Saračević.

Žestoka utakmica, pakao nas očekuje, puna dvorana, 4000-5000 tisuća i sva koreografija koja ide uz to, pritisak na suce. Ja se nadam da će to biti u granicama normale jer protiv Nikobinga baš i nije bilo u granicama normale, to je bilo, žestoko na stranu Craiove, ali spremni smo i na to. U ova dva dana, ne toliko kroz treninge, ali kroz razgovor, imat ćemo vremena u autobusu da gledam video i razgovaramo, pripremit ćemo se za to. Znamo otprilike što bi trebali igrati, to je totalno druga priča od Bera Bere i Nikobinga pa ćemo vidjet. Znali smo da je tako pa smo prošli tjedan malo više trenirali, čak smo i ovu utakmicu protiv Sesveta koristili za trening, znali smo da nećemo imati vremena i idemo dalje.

Ana Debelić koja je u posljednjoj utakmici ostvarila maksimalan učinak na terenu uz efikasnost šuta 8/8 skromna je i već sada gleda u budućnost.

Za utakmicu u Danskoj reći ću da je bilo lijepo igrati pred punim tribinama i ostvarilo se najljepše moguće, uzeli smo dva boda, a za utakmicu u Craiovi čeka nas dug put no to ne smije umanjit našu želju da damo sve od sebe i tamo. Želimo uzet dva boda pa ćemo vidjeti – rekla je Debelić i nadovezala se na upit novinara o svojoj igri.

Mene je išlo na utakmici protiv Nikobinga, ali ne bi sad isticala, sve smo bile jako dobre, meni je možda išlo malo bolje. Naravno da mi je drago i da sam sretna, ali najvažnija je pobjeda i da smo bile sve kao jedno. Jovana i ja smo se malo više istaknule, ali to nije važno, važna su dva boda. To sad već možemo zaboraviti jer sutra idemo u Rumunjsku, novo dokazivanje, nova želja za pobjedom – zaključila je Ana na kraju konferencije.

Utakmica je na rasporedu 18. siječnja, 2019. godine s početkom u 18.30 sati po hrvatskom vremenu. Izravan prijenos bit će na 2. programu HRT-a s početkom u 18.25 sati. Utakmicu će suditi: Andrej Smailagić i Sandro Smailagić iz Švedske, a delegat EHF-a bit će Makedonac Nicolae Vizitiu.