Održana je konferencija za medije uoči odigravanja 6. kola DELO Lige prvakinja koja je na rasporedu u nedjelju 31. listopada s početkom u 14.00 sati. Utakmica će se odigravati u dvorani Helmut Körnig Halle, a sudit će ju sutkinje iz Grčke Ioanna Christidi i Ioanna Papamattheou dok će delegat u utakmici biti Henrik Mekinen iz Švedske. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije. Konferenciji su prisustvovale igračice Elena Popović i Lea Franušić te trener Goran Mrđen.

Borussia je dobra, skupili su pet bodova dosad, ali ovom utakmicom koju je odigrala s Brestom je pokazala da je dobra. Fizički su moćna ekipa, dobro trče, vanjske igračice su silno agresivne i mislim da im je igra s linijom, odnosno s pivotmenom jako dobra. Koliko god se mi pripremali to dobro prođe. Ako riješimo tu njihovu tranziciju i u obrani ostanemo dobri, onda ostajemo u utakmici. Moramo i mi zabiti neki gol, ali to nam može osigurati da budemo konkurentni u utakmici – rekao je. 

Uoči 6. kola svoje je dojmove ispričala i talentirana ljevakinja Lea Franušić koja je u posljednjoj europskoj utakmici dokazala i pokazala da se na nju itekako može računati.

Odigrali smo ovaj tjedan i utakmicu hrvatske lige što nam je dalo priliku da se malo uvježbamo. Mislim da je ova ekipa u subotu pokazala da možemo parirati svim protivnicima i da smo pokazali koliko možemo te da idemo u Dortmund odigrati dobru utakmicu i nadamo se bodovima – rekla je Franušić.

Sličnog je mišljenja i Elena Popović koja je također u subotu bila vrlo bitna karika u obrani i napadu.

Ova utakmica u subotu je pokazala da možemo igrati. Žal ostaje što nismo dobile bod ili dva. Koštalo nas je to prvo poluvrijeme. Veselimo se utakmici u Dortmundu, znamo da su dobra ekipa, vuku brzi centar, jako vuku u leđa. Na nama je da odigramo jako dobru obranu jer vole igrati 1 na 1 i 2 na 2, a igra s pivotom im je stvarno dobra. Na nama je da damo sve od sebe i da se borimo te želimo i nadamo se pobjedi – rekla je Popović. 

Popović i Franušić o svom doprinosu i zalaganju

Mlade igračice Popović i Franušić su već dobro upoznale europski teren, a minutaža sukladno iskustvu raste pa su tako odgovorile i na pitanja vezana uz prilike koje dobivaju.

Naravno da sam zadovoljna koliko igram, a o tome mora odlučiti trener. Tu sam da dam 100 % i da odradim maksimalno te steknem povjerenje. Što se tiče posljednje utakmice zadovoljna sam i mislim da sam dobro odigrala i obranu i napadački, ali je važno da smo tu utakmicu odigrali kao ekipa i da se nije gledalo tko će koliko golova zabiti pa je zbog toga i bio takav rezultat – rekla je Franušić koja je u posljednjoj europskoj utakmici zabila četiri pogotka i istaknula se svojom dobrom igrom. 

Elena Popović je također zadovoljna svojim minutama na terenu i cijeni konkurenciju na svojoj poziciji.

Gledam na to tako da sam mlada. Treba mi puno minuta i treba prežvakati neke greške mladom igraču da bi se on iskazao. Kroz hrvatsko prvenstvo mi mlade skupljamo svoju minutažu i samopouzdanje te na to gledam kao dobru borbu i na dobru konkurenciju. Gledam da u svakoj sekundi bilo koje utakmice dam sve od sebe. Na treneru je da odredi tko će igrati, a na nama da se borimo i pokažemo koja je bolja – rekla je Popović. 

Zdravstveno stanje ekipe

Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi, ono nije sjajno. U ovom tjednu je operirana Nikolina Zadravec, a u utakmici s Trogirom vidjelo se kako se ne može računati na sve igračice. Stelmakh ima problem s leđima, Milosavljević s ložom, a Buljan s koljenom no nalaz magnetne rezonance bit će joj očitan danas. Trener nije htio prejudicirati koja od igračica neće biti u sastavu jer danas i sutra uoči puta će se održati treninzi pa će dobiti uvid u stanje te vidjeti s kime ne može računati za nedjeljni ogled.

Mrđen o Dortmundu

Trener Goran Mrđen dao je i svoje mišljenje vezano uz stanje koje je snimio po svom dolasku, a prema njegovim riječima on vjeruje da ova ekipa ima potencijal.

Svaki trener ima nešto svoje, neke svoje sustave. Mislim da nam treba malo vremena da se posložimo na način na koji bih htio. Ne kažem da ono što je bilo prije nije bilo u redu, nego u tom sustavu moram procijeniti i ja i one skupa samnom tko na kojoj poziciji najbolje odgovara i kad se tu nađemo da onda to dovedemo do nekog automatizma – rekao je trener Mrđen te dodao još nekoliko informacija o njemačkim protivnicama. 

Dortmund je prije početka bio ekipa koja je ispod Bresta koji je igrao finale, ispod FTC-a koji je stalno tu, a za Budućnost se znalo u kojem će biti sastavu. Ako nekog hoćeš prestići onda je to Dortmund, ali je činjenica da su pokazali svoju ambiciju, a i ovih pet bodova pokazalo je da oni imaju težinu. Naravno da bi mi tamo htjeli napraviti nešto – rekao je. 

Misterij je mala prednost za domaću ekipu

Ima tu i prednosti za Podravka Vegetu, a to je prije svega utakmica koju su cure odigrale u Koprivnici u subotu i gotovo slomile Esbjerg u posljednjim sekundama što je jedna dodatna motivacija. Mišljenje je javnosti kako i promjena na trenerskoj klupi može zadati probleme njemačkom treneru koji mora posložiti igru svoje ekipe iako uopće ne zna kako će Podravka Vegeta izgledati sada.

Sigurno je da sam sada ja na njegovom mjestu, da ne znam što bih gledao i da ne bih znao što me može dočekati. Može nam to biti jedan od aduta na našoj strani – zaključio je trener Goran Mrđen. 

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 31.listopada u 14.00 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.