Rukometašice Podravka Vegete nakon odgođenog 13. kola DELO Lige prvakinja u ovom tjednu čekaju čak dva europska izazova. Najprije je utakmica 13. kola s Ferencvaroša zbog koronavirusa prekalendirana za novi datum i to 16.02. 2022. u 17.00 sati. Sukladno tome odgođen je planirani ogled 1/8 finala hrvatskog ženskog Kupa sa ŽARK Splitom jer će zbog odigravanja europske utakmice ekipa put Podgorice krenuti u četvrtak, a ne srijedu kako je prethodno bilo zakazano. Unatoč svim komplikacijama koje su se pojavile RK Podravka je uskladio sve obaveze i datume te će se u ovom tjednu odigrati dva posljednja europska kola u ovoj sezoni. Najprije slijedi ono na domaćem terenu, a u goste nam stiže mađarski Ferencvaroš, a potom slijedi put prema Podgorici gdje je na rasporedu i posljednje europsko kolo. Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su trener Goran Mrđen te igračice Sara Šenvald i Dejana Milosavljević.

Dejana Milosavljević/foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Svaki puta imamo neku tešku situaciju i trebamo se prilagoditi tome. Skupili smo se, neke cure osjećaju posljedice korone, ali brojčano nas je malo više i dat ćemo sve od sebe te se nadamo što boljim rezultatima – rekla je Dejana Milosavljević. 

Sara Šenvald//foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Sara Šenvald rekla je nešto o domaćem ogledu s Ferencvarošom te o onom u Podgorici.

Prvo nas čeka zadnja utakmica Lige prvakinja na domaćem terenu, želimo ostaviti dobar dojam. Ne znam koliko je realno najavljivati pobjedu, ali borbenost sigurno da. Što se tiče utakmice u subotu čeka nas jedna mlada ekipa koja nedostatak top kvalitete nadomješta borbenošću. Sad su igrale protiv Dortmunda, pobijedile u gostima i pokazale karakter. 

Goran Mrđen//foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Ono što je preostalo treneru Goran Mrđenu je da nastavi poslagivati ekipu prema novonastalim okolnostima što će i ovoga puta iz svoje ekipe pokušati izvući najbolje što može.

Naučili smo na to i sve je to nekako postala naša svakodnevica. Ovaj Ferencvaroš je kako ide Liga prvakinja, igra sve bolje u odnosu na onaj Ferencvaroš od početka. Na kraju krajeva tu je u konkurenciji da se bori za prva dva mjesta. Sigurno je da dolaze maksimalno motivirani i spremni, popunjeni su dobro, više-manje na svakoj poziciji, rotiraju puno i već su većina njih i dvije godine zajedno. Što se tiče Budućnosti kad usporedite Budućnost i Podravku, oni su ostali isti od prvog kola, a kod nas se izmijenilo od trenera pa nadalje. Prevrtilo se i igračica zbog bolesti povreda i odlazaka tako da sigurno i oni imaju neku prednost obzirom su i dalje ostali isti i kroz ovo natjecanje su iz kola u kolo bolji. Inače u Podgorici nikad nije lako igrati bez obzira jeste li favorit. Neće biti jednostavno, ali zašto mi nebi tamo odigrali dobro – rekao je trener Goran Mrđen. 

S obzirom da je i ovoga pute konferencija održana bez prisutnosti medija svoja su pitanja mogli dostaviti uoči održavanja konferencije za medije. Jedno od pitanja dotaknulo se donedavnih napisa o nasljedniku trenera Gorana Mrđena te koliko to utječe ili ometa njegov rad. 

Bilo bi čudno kad nebi postojalo ovakvo pitanje nakon svega. Kad otvorim internet, eto nisam se toliko nagledao na slici. Tako je to u ovom poslu, svatko ima pravo iz svojih izvora objaviti neku informaciju, a smeta li me, bilo bi bolje bez toga, logično. Ne znam kome na njegovom radnom mjestu nebi bilo lakše kad toga nebi bilo. Ali, što je tu je kad sam u taj posao ušao, tako je svejedno imaš li ugovor na pet dana u drugom danu možeš ostati bez toga ili to raskinuti na bilo koji način. Ne osjećam neki veliki pritisak oko toga – rekao je trener Mrđen.

Odgovorio je i na pitanje o slabim točkama protivnika iz Mađarske.

Svatko ima svoju slabu točku, samo ju treba naći. Sigurno da ima. Kao što sam rekao stvarno su dobri i kompletni na kraju krajeva ko i 80 posto ekipa u Ligi prvakinja. Ona utakmica koja se igrala u Budimpešti, prvo je poluvrijeme bilo blizu. Nekad ti neke ekipe odgovaraju više ili manje. Ako budemo sve to skupa istrčali za njima onda možemo reći da imaju slabe točke – zaključio je trener Goran Mrđen.

Dejana Milosavljević je također odgovorila na pitanje novinara o svojoj motivaciji s obzirom da je poznato da će u sljedećoj sezoni braniti boje drugog kluba, mađarskog Siofoka. 

Pa mislim da moja motivacija nije upitna jer svaki sportaš gleda da da sve od sebe i da pobjeđuje. Motiva ima uvijek i gledaš iz utakmice u utakmicu da bude što bolje da pobjeđuješ, zato smo i počeli trenirati, da stvaramo uspjehe zato motivacija nije upitna – rekla je Milosavljević.

O tome koja će utakmica biti teža ona u srijedu ili subotu također je više rekla Dejana Milosavljević.

I jedna i druga će biti teške, ali ovu subotnju mogu izdvojiti kao malo važniju za nas jer jedina pobjeda koju imamo ove sezone je protiv njih. Mislim da će to biti jedna utakmica mrvicu važnija za nas, ali obje će biti teške – zaključila je Milosavljević. 

Za kraj je Sara Šenvald rekla više o tome koliko joj znače nastupi u Ligi prvakinja te je također na upit novinara ocijenila svoje napredovanje kroz ovu sezonu u Podravki. 

Svakoj igračici je cilj i želja u karijeri igrati na tom top nivou protiv top igračica tako da mi puno znači. Što se tiče mog napredovanja, ne znam koliko je na meni da to komentiram, ali mislim da uvijek postoji mjesta za veći napredak – zaključila je Sara Šenvald. 

Utakmicu u srijedu 16.02.2022. godine sudit će sudački par iz Srbije Marko Sekulić i Vladimir Jovandić dok će delegat biti Vladimir Jovandić. Delegat će biti Sotiris Migas iz Grčke.

Utakmica koja je na rasporedu odmah tri dana nakon ove u Koprivnici, s crnogoroskom Budućnosti igrat će se u Sportskom centru Morača u subotu 19.02.2022. s početkom u 18.00 sati. Delegirane sutkinje za ovu utakmicu su Ioanna Christidi i Ioanna Papamattheou iz Grčke dok će delegatinja biti Svetlana Obučina iz Srbije.

Utakmice će se prenositi na drugom programu Arena Sport televizije. Što se tiče ulaznica još se nekolicina nalazi u klubu i moguće ih je podići danas do 15.00 sati. Ako neki dio ulaznica preostane bit će dostupne na ulazu. Ulaz je moguć uz covid potvrdu te osobni identifikacijski dokument. Maske za vrijeme utakmice su obavezne.