Održana je konferencija za medije uoči utakmice 2. kola EHF Kupa u kojoj će snage odmjeriti danski Nykøbing Falster i RK Podravka Vegeta. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje 13. siječnja u Danskoj u 18 sati. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i vratarka Antonia Tucaković. Na početku konferencije se s nekoliko uvodnih riječi obratila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Ono što smo svi željeli da otvorimo europsku sezonu pobjedom, ostvarili smo, možda ne baš predivnim izdanjem uz puno oscilacija i promjena, ali najvažnije je da smo uzeli prvu pobjedu, uzeli dva boda – rekla je Tatari Šimunović.

Trener Zlatko Saračević komentirao je dansku ekipu Nykøbing Falster.

Prije dvije sezone bile su u polufinalu EHF Kupa, osvojile dansko prvenstvo. Kvalitetna ekipa iako imaju jedan problem ove godine jer im je glavna igračica lijevi vanjski koja je bila nositelj trudna pa su našli neke zamjene. Igraju brz i odličan rukomet, a mene su oduševile obranom koju igraju jako dobro. Nećemo komentirati utakmicu u Craiovi gdje im se složilo sve što ne treba rekao je trener Saračević i nastavio.

Što se tiče ekipe, ekipa je ok, radimo na onim stvarima za koje znamo da nisu štimale u prvoj utakmici.  Pogotovo ta realizacija jer će biti jako skupo ako ćemo isto tako imati grešaka. One najljepše akcije i poteze na utakmici nismo naplatili protiv Bera Bere. Samo s onih 4-5 zicera zadnjih 10 minuta utakmice bi možda ostvarili i 5-6 razlike rekao je trener Saračević da je stožer svjestan dobrih i loših trenutaka no ponosan je što je ekipa pokazala karakter i fizičku spremnost te se mogla vratiti što je nedostajalo u prvom dijelu Lige prvaka.

Antonia Tucaković vratarka komentirala je atmosferu i očekivanja od 2. Kola EHF Kupa.

Sigurno da idemo gore odigrati jako dobru utakmicu i vratiti se sa što boljim i pozitivnim rezultatom. Mislim da jako dobro radimo i da nas trener i stručni stožer jako dobro pripremaju, cure su motivirane i atmosfera je dobra – rekla je Antonia te pohvalila te atmosferu u dvorani i izrazila veliko zadovoljstvo povratkom rukometa u Koprivnicu.