Održana je konferencija za medije uoči odigravanja utakmice 4. kola 1.HRL za žene između dva rivala domaće lige Podravka Vegete i Lokomotive. Konferenciji za medije su prisustvovali trener Neven Hrupec, kapetanica Larissa Kalaus i Sara Šenvald. Utakmica je na rasporedu u subotu u 18.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Utakmicu će suditi Davor Lončar i Zoran Lončar, a delegat HRS-a će biti Boris Crnojević. 

Vjerujem da nas u subotu očekuje još jedna dobra utakmica protiv Lokomotive. Unatoč njihovom obnovljenom sastavu vjerujem da će trener Nenad Šoštarić izvući maksimum iz njih. U našoj ekipi vlada dobra atmosfera i smatram da smo u dobrom natjecateljskom ritmu te očekujem da ćemo dati sve od sebe u toj utakmici u subotu i boriti se protiv Lokomotive kao i uvijek – rekla je kapetanica Kalaus na današnjoj konferenciji za medije. 

Nekoliko je riječi o ekipi u kojoj je provela niz godina baš kao i Larissa rekla i Sara Šenvald.

Očekuje nas derbi i sigurno jaka utakmica. Znamo Lokomotivine kvalitete, ali isto tako smo svjesni i svojih kvaliteta te očekujemo da na domaćem terenu ostvarimo pobjedu što je velik korak ka ostvarenju naših ciljeva – rekla je Šenvald.

U ekipi vlada pozitivna atmosfera koja je posljedica dobrog natjecateljskog niza, a ekipa se odlično priprema te raste iz utakmicu u utakmicu. Svjestan je toga i trener Neven Hrupec koji vjeruje u svoju ekipu koja još može puno toga pokazati. Nema ozbiljnijih problema s ozljedama što znači da će trener imati sve djevojke na raspolaganju za subotnji derbi.

Pripremamo se dobro i znamo što nas očekuje. Znamo koji nam je zadatak, ali poštujemo Lokomotivu i trenera Šoštarića. Znamo da je u posljednjoj utakmici Podravka Vegete i Lokomotive u Kupu ta ekipa dobila sa znatnom gol razlikom i to apsolutno poštujemo. Pripremamo se i želimo pokazati da je ovo druga ekipa u ovom trenutku. Očekujem dobru igru, ali i sigurnu i uvjerljivu pobjedu – rekao je trener Neven Hrupec na današnjoj konferenciji za medije.

S obzirom da Lokomotiva ima dosta izmjena unutar ekipe pa i problema s ozljedama postavlja se pitanje trenutne snage hrvatskih doprvakinja no Kalaus i Šenvald složne su kako se više radi o pomlađivanju ekipe, a ne oslabljenju ekipe.

Vjerujem da će cure koje su dugo u procesu i radu s trenerom Šoštarićem i ovoga puta povući kao što je to uvijek bilo, ali mislim da će ta naša mogućnost zamjene i šira klupa doći do izražaja u ovoj utakmici ako ćemo držati tempo kao što smo to radile u posljednjim utakmicama – rekla je Kalaus, a nastavila Šenvald. 

Slažem se da se ne može reći jesu li slabije ili jače u odnosu na prošlu godinu. Kod trenera Šoštarića to nema veze jer bez obzira na sastav ekipe trener Šoštarić uvijek ima sustav gdje je fokus na brzoj tranziciji te agresivnoj obrani uz doprinos njihove dobre golmanice – zaključila je Šenvald. 

Podravka Vegeta je u dinamičnom natjecateljskom ritmu pa je raspored prilično zahtjevan i u Ligi prvakinja i u prvenstvu. Nakon što su jučer ostvarile uvjerljivu pobjedu u trećem kolu 1.HRL već se moraju okrenuti novom izazovu u prvenstvu te cure još očekuju video analize i treninzi čime će zaključiti ovaj radni tjedan i spremno dočekati subotnji derbi. Nakon toga neke igračice odlaze u svoje reprezentacije, a ostali dio ekipe nastavlja s pripremama za izazove koji slijede nakon završetka službenog Team weeka.

Ulaz na utakmicu je slobodan i uoči derbija nema ulaznica. Svi zainteresirani navijači i gledatelji uz covid potvrde i osobni identifikacijski dokument mogu doći bodriti djevojke u velikom derbiju. Ovo je ujedno poziv navijačima da budu osmi igrač djevojkama ove subote s početkom u 18.00 sati u dvorani Josipa Samaržije-Bepa. Ovog puta neće biti prijenosa utakmice tako da je to ujedno i poticaj više da utakmicu pratite s tribina. U dvoranu može ući 400 navijača.