Održana je konferencija za medije uoči utakmice 1. kola EHF Kupa u kojoj će snage odmjeriti Podravka Vegeta i španjolske prvakinje Super Amara Bera Bera. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje 6. siječnja u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica s početkom u 18 sati. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i igračica Maria Holešova, a uvodno su uputili novogodišnje čestitke svim navijačima i vjernim pratiteljima rukometa te njihovim obiteljima.

Krećemo u novu godinu s novim natjecanjem EHF Kupom, a ždrijeb je odlučio i možemo reći da smo dobili jaku skupinu. Mi se intenzivno pripremamo za nadolazeće utakmice, a zadovoljni smo jer je jedan od zacrtanih ciljeva ostvaren, a to je bio ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja. Sljedeći je cilj dupla kruna u Hrvatskoj, a kada govorimo o EHF Kupu želja nam je da prođemo grupu i napravit ćemo sve da to i ostvarimo – kazala je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i dodala kako je novost u ekipi to da se treninzima i prvom sastavu priključila mlada Lucija Jandrašić koja dolazi iz 2. ekipe, a pokazala je velik potencijal i dobar rad te će zajedno s ostalim mladim igračicama biti dio budućnosti RK Podravka Vegete.

Trener Zlatko Saračević svjestan je da je skupina u kojoj će Podravka Vegeta igrati EHF Kup zahtjevna i da su sve tri ekipe ozbiljne i kvalitetne. Analizirao je tako igru reprezentacija na Europskom prvenstvu gdje se vidjela kvaliteta pojedinih ekipa u odnosu na hrvatske reprezentativke, a na toj razini europskog rukometa vidi i Podravka Vegetu.

Podravka nije daleko i mi možemo sa svima njima igrati. Dat ćemo sve od sebe i pokušati osvajanjem prvog ili drugog mjesta u skupini proći dalje. Radili smo puno, a turnir u Rumunjskoj ciljali smo zbog Craiove i stila igre koji možemo vidjeti u rumunjskom rukometu jer je to uz mađarsku najkvalitetnija liga. Igrali smo i s Krimom jer igraju brz rukomet kao i Bera Berakazao je trener Saračević o pripremnom razdoblju i dodao svoj komentar španjolske ekipe.

Bera Bera je 31.12. imala četiri late entrya za EHF Kup. Jedno pojačanje je Gil de la Vega Sara, lijevo krilo i najbolji strijelac španjolske lige, a ostale su nam također poznate. Ekipa je to koja igra brzo, moderno i jako mi se sviđa kako igraju obranu. Primaju malo golova uz dvije odlične golmanice od kojih je jedna španjolska reprezentativka, a druga je Brazilka. Obrana i tranzicija su im najveće kvalitete, a u napadu nemaju neku ekstra igračicu kao što je Craiova imala Zamfir. One su raspodijeljene na sve strane i imaju jako opasna krila te koriste pet igračica na vanjskoj linijikomentirao je trener Saračević igru nedjeljnih Podravkinih protivnica, ali dodao i neke promjene koje će se vidjeti kod njegove ekipe.

Što se tiče naše ekipe radimo i pokušavamo neke stvari promijeniti. Rotiramo puno na vanjskim pozicijama. Činjenica je da smo prvi dio sezone igrali s Ikhnevom, Chigirinovom i Yehykavom, a sad to malo mijenjamo i te rotacije su nam se dobro pokazale u Rumunjskoj. U nedjelju ćemo morati trčati kao sumanuti, a na raspolaganju imam 18 igračica i zasad su sve zdrave no očekuje nas još nekoliko treninga i karantena – rekao je trener Saračević.

Konferenciji je prisustvovala i Maria Holešova koja je prokomentirala atmosferu i pozvala publiku.

Trenirali smo puno i radili na kondiciji, a bili smo na turniru i radili dosta kako bi pobijedili Bera Beru. Atmosfera je u ekipi odlična i svi smo spremni za to da pobijedimo. Nadam se da ćemo ponovno imati punu dvoranu i da ćete nas bodriti uz dobru atmosferu kao i dosadrekla je Holešova, a trener Saračević posebno je ponosan na atmosferu.

Ja se nadam da ćemo ponovno imati dobru atmosferu, ja sam ponosan s onim što smo napravili s publikom u Koprivnici. Pogledajte hrvatski sport, gdje god pogledate prazne su dvorane. Kad pričam s ljudima izvana i oni pričaju o tome. Vratila se Podravka tamo gdje joj je mjesto i idemo to pokazati rezultatom. Ona atmosfera iz jesenskog dijela prvenstva neka bude preslikana i na proljeće poručio je za kraj trener Zlatko Saračević.

Utakmica je na rasporedu ove nedjelje 6. siječnja u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a spremaju se brojna iznenađenja za publiku i jedan kreativni natječaj o kojem ćete detalje saznati putem web stranice RK Podravka Vegete.