1Q7A5570 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

U prostorijama RK Podravke održana je konferencija za medije uoči subotnje utakmice 6. kola grupne faze EHF Lige prvakinja u kojoj će snage odmjeriti Győri Audi ETO KC i rukometašice Podravka Vegete i to u Areni Audi 17. studenog u 19.30 sati. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, vratarka Magdalena Ećimović i sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović koja se uvodno obratila svim prisutnim medijima.

1Q7A5572 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

Pred nama je posljednja utakmica prvog dijela grupne faze EHF Lige prvakinja, a gostujemo u Győru. Nije potrebno da posebno analiziramo protivnika s obzirom da ste ih imali prilike vidjeti u Koprivnici. Ono što očekujem i od ekipe i stožera je maksimalni pristup utakmici i probat odigrati najbolje što možemo u ovom trenutkukazala je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Trener Zlatko Saračević komentirao je stanje u ekipi, ali i očekivanja od nadolazeće utakmice.

Igramo zadnju utakmicu u ovoj skupini protiv Győra idemo na gostovanje kod prvaka Europe i znamo dobro što nas tamo očekuje, a to je jedna fantastična atmosfera, prepuna dvorana i idemo se maksimalno koncentrirati i maksimalno odigrati tu utakmicu. U ovu utakmicu moramo ući 100 posto na krajnjim limitima i ako tako ne uđemo može biti svašta, a čak i ako odigramo na vrhu naših mogućnosti pitanje je koliko će to biti rezultatski uspješnokazao je trener Zlatko Saračević i naglasio kako je za cijelu ekipu nadolazeća utakmica s europskim prvakom na njihovom terenu velik izazov.

1Q7A5587 1600x1200

Foto: Ivan Brkić 

U ekipi nema problema i sve igračice su zdrave te nema ozljeda.

Činjenica je da smo zadnje dvije utakmice odigrali loše i to nije bilo na nivou, a ovaj tjedan radimo na tome da to popravimo koliko je to u ovom trenutku moguće. Realno mi smo počeli s prvom utakmicom prije više od dva mjeseca i ovo nam je 17. utakmica, a cure su u crvenom no glava ovog puta mora izvući maksimum iz njih – kazao je trener Saračević.

Magdalena Ećimović mlada vratarka prenijela je atmosferu u ekipi.

1Q7A5602 1600x1200

Foto: Ivan Brkić

Atmosfera je malo pala nakon utakmice, ali nismo mogli puno tugovat jer smo jučer imali prvenstvenu utakmicu. Sad moramo glave skupiti za Győr i odigrati tamo najbolje što možemo jer je zadnja utakmica u ovoj fazi. U Koprivnici smo pokazali da možemo igrati s njima i nadamo se da će tako biti i tamokazala je Magdalena koja je dobila svoju minutažu u utakmicama Lige prvaka i koja uživa u vrijednim trenucima ove atmosfere koju je stvorila publika.

Utakmica je na rasporedu u subotu 17. studenog u 19.30 sati, a izravan prijenos bit će na 2. Programu HRT-a. Utakmicu će suditi makedonski sudački par Maria Illieva i Silvana Karbeska. Delegatkinja EHF-a bit će Ruskinja Liudmila Bodnieva.