Rusija - Koreja // Foto Ivo Čičin-MašanskerSvjetsko prvenstvo juniorki u rukometu završilo je trijumfom izvanrednih igračica iz Koreje. U finalnom susretu pobijedile su reprezentaciju Rusije 34:27 (16:10) u izvanrednom ambijenti gimnazijske sportske dvorane u Koprivnici, gdje su gledatelji podjednako pljeskali akcijama obje reprezentacije, ali Koreja je bila glasnije podržavana.

Rusija - Koreja // Foto Ivo Čičin-MašanskerIgrao se rukomet koji je teško odvojiti od seniorskih predstava, čak su neki elementi u korejskoj igri nedostižni za većinu svjetskih reprezntacija, prije svega u brzini i upornosti. Ni jednom Koreja nije ”stala na loptu”, nije ”pilila” oko zone. Rukometašice u igrale bespoštedno u jednakom tempu od prve do zadnje minute, uz znalačke izmjene igračica.

Rusija - Koreja // Foto Ivo Čičin-MašanskerRuskinje da su i htjele nisu mogle igrati na taj načina, jer su jake, visoke i zbog toga i sporije od Korejki, a korejska duboka obrana s rastrčanim i agresivnim pratiteljicama svakog koraka suparnica, stvarala je probleme u zamišljenim akcijama. Zato su Ruskinje češće lupale loptom o pod, jer, poznato je, da to rade ekipe koje u datom trenutku nemaju ideju.

Rusija - Koreja // Foto Ivo Čičin-MašanskerAli. zamjetna je bila njihova silina u udarcima, kao i snaga kojom su nosile sve pred sobom. S druge strane Korejke su imale izuzetnu preciznost, a od onako malih i krhkih nisu se očekivali tako snažni šutevi. Koreju ćemo dugo pamtiti. Nije čudo da je osvojila srca gledatelja.
Pobjedu i osvojeno svjetsko prvenstvo Korejke su proslavile plesom i bacanjem u zrak članova stožera.
Nakon utakmice uslijedila je ceremonija zatvaranja, a o njoj ćemo objaviti posebni izvještaj.

Ples pobjednica // Foto Ivo Čičin-MašanskerFINALNA UTAKMICA SP JUNIORKI

RUSIJA – KOREJA 27:34 (10:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 1200. Sutkinje: Kjersti Arntsen i Guro Roen (Norveška). Delegat: Dawud Tawakoli (Iran).

RUSIJA: Zikova (1/4), Trusova (13+1/36), Anoškina (1+0/10); Černova 2, Dmitrieva 6, Rusinova 1, Krapova, Vjakireva 9(3), Vedekina 2, Vidrina, Kozokar 4, Petrova 1, Ikneva 2, Malašenko, Kostomaka, Karpačeva. IZBORNIK: Vjaćeslav Kirilenko.

KOREJA: Woo (0+0/4), Park (6+0/29); Hy. Lee 9(1), Su. Kim 6, Choi 1, Won 1, Jung, Ha. Lee, J. Kim 1, He. Kim, So. Kim, Hy. Kim, Hur, Sa. Kim 1, Jo 9, Yu 6(3). IZBORNIK: Kyechung Lee.

SEDMERCI: Rusija 3(3), Koreja 7(5).

ISKLJUČENJA: Rusija 8 minuta (Petrova 2+2, Malašenko, Vedekina), Koreja 8 minuta (Jo 2+2, Won, Yu).

IGRAČICA UTAKMICE: Hyojin Lee.

Veselje: trenere u zrak // Foto Ivo Čičin-Mašansker

KONAČNI POREDAK:

1. Koreja
2. Rusija
3. Danska
4. Njemačka
5. Francuska
6. Rumunjska
7. Mađarska
8. Nizozemska
9. Norveška
10. Hrvatska
11. Češka
12. Srbija
13. Švedska
14. Slovenija
15. Brazil
16. Portugal
17. Japan
18. Urugvaj
19. Kina
20. Argentina
21. Angola
22. Tunis
23. Kazahstan
24. Kongo