Korina Karlovčan porazgovarala je s novinarom Glasa Podravine i Prigorja, a pričala je o tome kako je igrati pred domaćom publikom, planovima za budućnost te o tome zašto baš rukomet. Cijeli tekst pročitajte  u nastavku. Autor teksta: Zvonimir Markač.


 

Na sebe je pozornost skrenula pobjedničkim golom 15 sekundi prije kraja susreta protiv rumunjske Craiove. Bio je to gol za ulazak Podravke Vegete u Ligu prvakinja u sezoni 2018./2019. Naravno, riječ je o Korini Karlovčan, lijevom krilu ekipe Zlatka Saračevića.

Sigurno da je to najljepši trenutak moje dosadašnje karijere koji me nekako i lansirao jer su tada svi čuli za mene. Mislim da sam napredovala u svakom segmentu od tada, ali mogu još i više – istaknula je Korina.

Domaća je cura u Podravkinoj ekipi, jedna od rijetkih.

U jednu ruku to je opterećenje, a u drugu olakotna okolnost. Možda neke stvari više uzimam k srcu od strankinja, dok opet s druge strane možda imam veću podršku u i oko kluba jer sam domaća cura. Odnos s navijačima mi je odličan, mislim da oni vole moju borbenost, a ja njihovu podršku – poručuje 21-godišnja Koprivničanka.

Zbog koronavirusa rukometna sezona je završila prije od očekivanog. Osim dva trofeja u domaćim natjecanjima, Podravka Vegeta izgubila je priliku da možda otiđe do kraja i u EHF Kupu u kojem je izborila polufinale. Osjeća se veliko razočaranje u klubu.

Da, nažalost ova situacija je došla u najgore vrijeme za nas jer smo imali povijesnu priliku napraviti nešto u EHF Kupu što smo svi očekivali i mislili da možemo, ali kako je tako je i nadamo se da ćemo iduće godine imati priliku otići korak dalje – razmišlja Korina.

Trener Saračević u sada već prošloj sezoni dosta prilika davao je mladim igračicama, a iznimka nije bila ni ona.

Osjećam da imam trenerovu podršku i to mi puno znači, imamo super odnos i nadam se da će tako i ostati. Zadovoljna sam što sam se isprofilirala i nametnula u početnom sastavu, a što se tiče učinka znam da mogu puno bolje i očekujem od sebe da to iduće sezone i pokažem – govori ova mlada Koprivničanka, koja je u domaćem prvenstvu postigla 76 golova u 19 utakmica, u Ligi prvakinja pet golova u šest utakmica i u EHF Kupu 12 golova u osam odigranih utakmica.

Rukomet se u posljednje dvije godine na velika vrata vratio u podravsku metropolu. U domaćim natjecanjima utakmice prati i po nekoliko stotina gledatelja, dok je na europskim utakmicama gimnazijska dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, atmosfera je fantastična, a cijeloj toj priči poseban ton daju najvjerniji navijači Kronikusi.

Svi bi htjeli da svaku utakmicu igraju u atmosferi kao što je na europskim utakmicama, sigurna sam da nam je to dodatni motiv i gušt – ne skriva Korina.

Prošle godine je produžila svoj ugovor s klubom i, kako kaže, svi trenutačni planovi vezani su joj uz Podravku Vegetu.

Naravno da u budućnosti gledam da se okušam i u inozemstvu. Uostalom, svi mi igramo da bismo napravili iskorak u svojoj karijeri – priznaje ona.

Za očekivati je da će do toga doći kada se za važniju ulogu izbori i u hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji.

U reprezentaciji sam još uvijek nova i najmlađa tako da nemam neku zapaženu ulogu, iako naravno da mi je čast igrati i da uživam u svakom trenutku u reprezentaciji. Za neki veći uspjeh reprezentacije se treba poklopiti puno stvari tako da ne znam kada će on doći, ali mislim da imamo veliki potencijal – ističe Korina.

Zanimljivo je da rukomet nije bio njezin prvi izbor u djetinjstvu.

Počela sam s tenisom, ali sam se onda ipak prebacila na rukomet. Nekako je to u Koprivnici prirodno jer smo najpoznatiji po rukometu pa sam se tako i ja, kao i većina mojih vršnjakinja u to vrijeme, odlučila za rukomet. Što se tiče pozicije, na lijevom krilu sam se našla zbog svoje visine i kilaže koja je bila znatno manja od ostalih vršnjakinja – otkrila nam je Korina, kojoj su dosad najveći uspjesi s Podravkom Vegetom osvajanja Hrvatskog kupa i prvenstva te igranja Lige prvakinja i EHF Kupa.

Osim što igra profesionalni rukomet, nije zapostavila svoje obrazovanje.

Studiram menadžment turizma i sporta u Čakovcu, super mi ide, usklađujem obaveze kako stignem, nije lako, ali može se. Trenutno završavam treću godinu – kaže.

Voli i životinje, zaista uživa u njihovom društvu.

Volim spašavati ostavljene pse i to me ispunjuje, mislim da su životinje najiskreniji ljudski prijatelji. S obzirom na to da nemam previše vremena uz rukomet i fakultet, nemam neke dodatne hobije, ali volim otići na kavu ili u šetnju sa svojim psima – priznaje Korina.

Trenutačna najveća životna želja joj je, skromno kaže, uživati u životu i bez ozljeda ići korak po korak pa do kuda dođe. Lijepa je, mlada, usto i uspješna sportašica, ali o tome je li njezino srce zauzeto je tajanstvena.

Hvala na komplimentima, ali ne bih željela komentirati svoj privatan život. Ipak bih to ostavila za sebe – zaključila ja Korina.