Slika iz dvorane Jezera u Kragujevcu // Foto Ivo Čičin-MašanskerUoči kvalifikacijskog turnira za ulazak u Ligu prvakinja rukometašice Podravke Vegete trenirale su u petak poslije podne u dvorani Jezera. Kapacitet je ipak nešto veći od prvih informacija: ima 3800 mjesta, po 1900 na svakoj strani. Iza golova nema gledališta, a razapete mreže omogućavaju brže odbijanje lopti iza gola i mogućnost kontri.

Domaćin je osigurao sve tražene uvjete za novinare i za domaćinstvo se mogu izreći samo pohvale.

Jednosatni trening poslužio je treneru Goranu Mrđenu za zadnje isprobavanje varijanti obrane i napada (vježbe na jedan gol), a kako je u Kragujevcu samo 11 igračica u polju, u treningu su aktivno sudjelovali i pomoćni trener Filip Turk te Goran Mrđen. Goran Trajkovski s vratarkama koje trenutno nisu sudjelovale imao je ”miting” s uputama kako se postaviti u određenim situacijama.

ZBOG VISOKOG RIZIKA NEMA ŠETNJE PO GRADU

Inače, obilazak grada, šetnja, ostali su pusta želja, domaćin je želio odvesti ekipu na neke specijalitete, ali policija nije dala. Turnir je od MUP-a ocijenjen kao visokorizični, pa se Podravkin bus čuva na takozvanom policijskom tenkodromu, oko četiri kilometra od hotela. Kad policija doprati Podravkinu ekspediciju do hotela, onda je kretanje slobodno, ali je hotel podalje od grada, pa će režim izolacije trajati do odlaska iz Srbije, odnosno dok policija ne ”preda” bus graničnim organima. Domaćini, pak, smatraju da nikome ne bi falila ni vlas s glave da šeće Kragujevcom, ali propis je propis…

Byasen je proučavan u petak prije podne na vidosnimci, a tako će biti i u subotu. U 17 sati igra se polufinale s Byasenom. Uključite prijenos kliknuvši EHF TV baner na našoj prvoj stranici.