Podravka Vegeta - Lokomotiva u KoprivniciDerbi zadnjeg kola i derbi cijelog prvenstva 1. hrvatske rukometne lige za žene, susret između Lokomotive i Podravke Vegete odlučit će o ovogodišnjim prvakinjama. Podravka Vegeta osvojila je prvenstvo Hrvatske 22 puta (plus dvije titule u Jugoslaviji), koliko puta je odnijela kući i pehare za kup.

U Zagrebu Podravki Vegeti za osvajanje 23. naslova treba pobjeda ili neriješeni rezultat, a dovoljno će biti i eventualni poraz manji od sedam golova razlike.

Utakmica sportskih poznanika bit će u subotu 3. lipnja 2017. u Domu sportova 2 u Zagrebu, na Trgu Krešimira Ćosića 11. Sudit će Dalinor Jurinović iz Zadra i Marko Mrvica iz Biograda na moru, dok je nadzornik HRS-a Vladimir Sokol iz Novog Marofa.

Ove sezone Lokomotiva i Podravka Vegeta sastale su se dva puta. U prvenstvu u Koprivnici Podravka Vegeta pobijedila je visoko, s 25:18 i to je ohrabrujući rezultat za zadnje kolo, jer da bi Lokomotiva osvojila prvenstvo Hrvatske treba pobijediti s osam razlike, ili sa sedam, ali pod uvjetom da krajnji rezultat bude 24:17 ili manje. To znači da bi bio prvak onaj koji bi zabio više golova na gostovanju. U slučaju istog rezultata (25:18) prvak bi bila Podravka Vegeta, jer ima nadmoćnu gol-razliku na ljestvici lige. Podravka Vegeta ima +337, Lokomotiva +253, odnosno +84 u korist Koprivničanki. U četvrtzavršnici kupa Podravka Vegeta je u Zagrebu pobijedila Lokomotivu s 22:20, pa je time svladana najveća prepreka za osvajanje kupa.

Cilj i zadatak Podravke Vegete je jasan: osvajanje prvenstva i kupa. Preostalo je prvenstvo. Šteta je da za ovu zanimljivu utakmicu i općenoito za ženski rukomet nema interesa na hrvatskim televizijama, pa je vrijeme da se razmisli o video streamu, kako bi se i ženski rukomet uvrstio u gledani sport i u Lijepoj našoj. Ovako se mora tragati za rezultatima lige po klupskim stranicama i po Fejsu, ako ih klubovi stave ”u promet”, a u tisku će se naći dva do četiri dana nakon utakmica.

A imamo europske prvakinje (što je bila Podravka Vegeta) i pobjednica Challenge kupa (što je Lokomotiva ove sezone).

Cure, sretno u subotu.