Opušteno u Rijeku // Foto Ivo Čičin-MašanskerU subotu 7. svibnja na rasporedu je 26. kolo 1. HRL za žene, ujedno i zadnje u sezoni 2015/2016. Podravka Vegeta osigurala je novi naslov prvakinja, ali mora se još odigrati utakmica u Rijeci sa Zametom.

Iako je utakmica Zamet – Podravka Vegeta bez rezultatskog značaja, jer se vrh tablice (Podravka Vegeta, Lokomotiva, Sesvete Agroproteinka, Zamet) vjerojatno neće mijenjati, ipak će biti derbi dvije ekipe iz vrha hrvatskoga ženskog rukometa.

Utakmica Zamet – Podravka Vegeta igrat će se u dvorani Centra Zamet s početkom u 17 sati.

Sudit će sudački par iz Zagreba: Igor Hunjadi i Marijo Zečević, a i nadzornik HRS-a je iz Zagreba – Ahmed Njuhović.

MILOŠEVIĆ UPITNA, FRANKOVIĆ I KRSNIK NISU SASVIM SPREMNE

Očekuje se da će nakon utakmice Podravki Vegeti biti predan pehar za osvojeno prvenstvo i na ponovno čuvanje prijelazni pehar, gdje će biti upisano ime Podravke Vegete 22. puta u slobodnoj Hrvatskoj. Bit će također i predane medajlje rukometašicama i stručnom vodstvu i vodstvu kluba.

Pitanje je hoće li riječka publika vidjeti na djelu svoju bivšu igračicu Selenu Milošević. Ozljeda iz Splita ozbiljnijeg je karaktera. No, zato će povratnice biti Lana Franković i Dora Krsnik. One bi, prema riječima trenera Gorana Mrđena, trebale sigurno biti u sastavu, ali pitanje je koliko su spremne. Maksimalno sigurno nisu, kaže Mrđen.

SVI RAZLOZI ZA OPUŠTENU I DOBRU UTAKMICU

Na samu utakmicu trener Goran Mrđen gleda s vedre strane, smatrajući da i jedna i druga ekipa imaju razloga da opušteno odigraju dobru utakmicu. Rukomet za gledatelja.

– Mi smo osigurali prvo mjesto, prvaci smo države, ali želimo igrati! U Rijeku dolazimo kao i na svaku utakmicu, svaku smo željeli dobiti, pa želim dobiti i zadnju u prvenstvu ove sezone – kaže Mrđen.

Cijeni Zamet.

– Zamet je jedna od naših ponajboljih ekipa. Prednost im je što su igračice dugo zajedno. Mislim da i oni mogu biti opušteni, jer se situacija na tablici vjerojatno neće mijenjati, budući da se očekuju pobjede Lokomotive i Sesveta Agroproteinke, pa to navješćuje dobru utakmicu, bez opterećenja.

Pogled dalje.

– Može se dogoditi da se sastanemo i u Kupu, jer Zamet ima objektivno slabijeg suparnika u polufinalu, Zelinu, a mi se nadamo da ćemo se naći s njima u finalu.

Zaključno.

– Igrat ćemo otvorenu utakmicu, doći ćemo veseli zbog našeg uspjeha i odigrati utakmicu angažirano kao uvijek, što znači maksimalno disciplinirano i odgovorno i nadamo se da ćemo se veseliti i nakon utakmice – zaključio je Mrđen.