Rukometašice Krim Mercatora su u posljednjoj utakmici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo uvjerljivo svladale Siofok. Bregarove odabranice pokazuju kvalitetu iz utakmice u utakmicu i svakim novim izazovom potvrđuju svoje ambicije u novoj sezoni Lige prvakinja. Mađarski Siofok je slovenskoj ekipi parirao samo u prvim minutama ogleda, a kad su Krimovke uhvatile zamah i uspjele se odvojiti na tri pogotka prednosti, njihovo vodstvo više nije dolazilo u pitanje. Na poluvrijeme je Krim otišao sa sedam pogodaka prednosti i rezultatom 21:14. Osim odlične i pokretljive obrane, Krim u napadu ponovno može računati na iskusnu Tjašu Stanko koja se u svoj klub ponovno vratila nakon sezone u Metzu. Vrijedi spomenuti i Arenhart i Risović koje se ističu brojem obrana. U drugom poluvremenu Krim je nastavio svoj pozitivni niz i u 52. minuti na semaforu je 32:22 za slovensku ekipu. Na kraju Krim nosi u Ljubljanu uvjerljivu pobjedu 36:24 i zasluženo prvo mjesto na 15. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo dok je Siofoku pripalo drugo mjesto.

Svečanost proglašenja za 3. i 4. mjesto održana je odmah nakon prve utakmice pa je četvrto mjesto pripalo Podravka Vegeti, a treće Ferencvarošu. Proglašenje za prvo i drugo mjesto održalo se nakon posljednje utakmice ovogodišnjeg memorijala čime je ujedno ovaj turnir i zatvoren. Pehare su ekipama predali Leo i Albin Samaržija, sinovi slavnog trenera čije ime od danas nosi i gimnazijska dvorana.

Nakon utakmice tradicionalno su dodijeljene i nagrade za najbolju vratarku turnira, najbolju igračicu turnira te najbolju strijelkinju. Pojedinačne je nagrade uručio predsjednik Nadzornog odbora RK Podravke Ivan Pal.

NAJBOLJA STRIJELKINJA: Malin Holta(Siofok)

NAJBOLJA IGRAČICA: Tjaša Stanko (Krim Mercator)

NAJBOLJA VRATARKA: Barbara Arenhart (Krim Mercator)

Konačan poredak 15. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo

1.mjesto KRIM MERCATOR

2.mjesto SIOFOK

3. mjesto FTC

4.mjesto PODRAVKA VEGETA

Foto: Ivan Brkić