Dora Krsnik // Foto Ivo Čičin-MašanskerU subotu u 18 sati u Koprivnici se nastavlja europska sezona Podravke Vegete. U prvoj utakmici osmine finala EHF Kupa pobjednica kupova Issy Paris Hand u Francuskoj je bio bolji za četiri gola (20:24). Slijedi trka za razlikom od pet golova.

Kako će s izvučenim poukama iz prvog susreta Podravka Vegeta igrati u uzvratu pitanje je na koje su na konferenciji za novinare odgovarale vanjske igračice Dora Krsnik i Selena Milošević.

DORA KRSNIK: NAŠA POBJEDA U KOPRIVNICI JE SIGURNA

– Naša najveća greška u prvoj utakmici bila je što u prvih 15 minuta nismo nikako mogle zabiti gol, a primile smo previše golova što ih nismo trebale primiti. Issy je dobra, organizirana ekipa, Stine Oftendal im vodi napad, imaju glavu i rep, ali mislim da će im u Koprivnici biti jako teško. Oni utakmicu shvaćaju jako ozbiljno, možda će ovdje igrati i Crnogorka Mara Jovanović, tako da će nam biti još teže. Minus četiri iz Pariza izgleda mi nerealno, jer smo ih ipak uspjele stići na minus tri (21:18, 22:19), možda smo trebale zabiti još jedan-dva gola i ne primiti jedan i moglo je tamo biti minimalno, minus dva. Imamo još veće šanse za uzvrat, a pobjeda nam je ovdje sigurna! – Sigurna je Dora, svakako najučinkovitija, pa i najbolja igračica u polju ove polusezone.

– Golovi koje niste smjele primiti? Mislite na vas igračice?

– Da, mislim na obranu. Kapi (Ivana Kapitanović) je branila izvanredno. Oftendal nam je stvarala probleme, jer je stvarala viškove, dodavala pivotu, tako da u Koprivnici moramo više zgusnuti sredinu i možda više puštati krila osobito desno, Zalewsku, jer Kapi može skinuti dosta poluzicera.

SELENA MILOŠEVIĆ: BOLJIM PROTOKOM LOPTE DO VIŠE GOLOVA

Selena Milošević morala je odgovoriti na primjedbe da vanjske igračice daju malo golova. Što ona kao organizatorica igre kaže na primijedbe na neučinkoviti napad i malo zabijenih golova. U Francuskoj pet vanjskih igračica koje su ulazile u igru zabile su samo 10 golova.

Selena Milošević // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Moramo popraviti realizaciju vanjskih igračica, pogotovo sa šuterskih pozicija iz vana, što nam u zadnje vrijeme ide jako loše. Mislim da ne trebamo toliko razbraniti njihovu golmanicu, koja je tamo imala veliki broj obrana. Trebamo imati što bolji protok lopte i mislim da ćemo tako dolaziti do velikih prigoda i do zicera, što nismo baš imale u Francuskoj – odgovorila je Selena.

– Dosta je obranila Armelle Attingre, a dosta ste je i ”napucali”…

– Dobra je golmanica, ali mislim da trebamo popraviti realizaciju, bez obzira što je odlična golmanica i što leti za tijelom, dobro se postavlja i ima odlične reflekse.

– Možete li trčati kao i one? Vrlo su brze.

– Mislim da im trebamo nametnuti našu igru, ne da nam one nameću svoju igru i trku. Dosta smo griješile u napadu, bez veze gubile lopte i tu su nam iz polukontre zabijale golove. To moramo popraviti, taj dio.

– Bilo je puno dosuđenih pasivnih napada. Je li stvarno bila ”pasiva”, ili su tako procijenile sutkinje?

– Ne bih komentirala suđenje, ali protok lopte nam treba biti brži, pa ćemo dolaziti do čistih situacija i neće biti pasivnih napada.

Što na sve to kaže trener Goran Mrđen čitajte večeras.