Kružna napadačica Iryna Stelmakh ostaje u redovima Podravke Vegete i u sljedećoj sezoni. Podsjetimo, Iryna je ukrajinska reprezentativka, visoka 192 cm koja je u redove Podravka Vegete stigla u sezoni 2021./2022. U aktualnoj se sezoni isticala obrambenim i napadačkim kvalitetama. U grupnoj je fazi Lige prvakinja u ovoj sezoni Iryna postigla 32 pogotka za Podravku Vegetu.

Iako je u Podravku stigla iz Astrakhana svoje rukometne početke bilježi u ukrajinskom klubu HC Galychanka Lviv u kojem je provela osam godina te s njim igrala dva polufinala Challenge Kupa. Potom je jednu sezonu provela u bjeloruskom Gomelu nakon čega je otišla u Astrakhanochku. Sportske su je želje i ciljevi odveli ravno u Koprivnicu gdje je ispunila svoju veliku želju i zaigrala u Ligi prvakinja.

Od dostignuća istaknut ćemo osvajanje brončane medalje u Kupu Rusije 2020., te osvajanje bjeloruskog prvenstva i Kupa u istoj sezoni.

Od 2015.-2019. godine osvojila je četiri prvenstvena naslova s Galychankom Lviv, klubom u kojem je provela najveći dio svoje rukometne karijere. U ovoj sezoni najveća joj je želja doći do trofeja u Kupu te ostvariti sve pobjede do kraja prvenstva.

Iryna Stelmakh na potpisivanju ugovora//foto: Romana Mihalec

Hvala klubu na povjerenju i što vjeruju u mene kao igračicu. Jako sam sretna zbog toga. Super sam se uklopila i imamo odličnu atmosferu te se dobro osjećam u ekipi koju sad već prilično dobro poznajem. Stvarno mi se sviđa Hrvatska i ovaj mali grad te njegovi ljudi. Vjerujem da ćemo u sljedećoj sezoni osvariti uspjeh i napraviti iskorak u domaćem prvenstvu, Kupu, ali i na europskoj razini. Želja mi je s ovim klubom osvojiti oba domaća trofeja te doći do što boljeg plasmana na europskoj razini – zaključila je Stelmakh.