Kao što ste već imali prilike doznati, u ovoj nam se sezoni priključila i kružna napadačica Iryna Stelmakh. Ukrajinska reprezentativka je visoka 192 cm. Svoje rukometne početke bilježi u ukrajinskom klubu HC Galychanka Lviv gdje je provela osam godina. Igrala je jednu sezonu u Gomelu, a prethodnu je sezonu branila boje Astrakhanochke.

Kada si krenula s rukometom?

Krenula sam s devet godina u svom rodnom gradu sve do 14. godine kada sam krenula igrati veliki rukomet. Rukomet je bio moja prva ljubav, ali bavila sam se i plesom i to tradicionalnim plesovima odnosno folklorom.

Foto: Ivan Brkić

Kako ti se čini u Koprivnici?

Sviđa mi se ovdje, mali grad, ali prekrasan i već sam unaprijed dosta znala o gradu jer je samnom igrala Ana Debelić. Rekla mi je lijepe stvari tako da se sve ono što sam prethodno čula, samo potvrdilo.

Jesi li zadovoljna dvoranom, uvjetima, a i samim treninzima i pripremnim procesom?

Ovdje imamo odlične uvjete za treniranje, a moram reći da sam izrazito zadovoljna programom po kojem radimo s kondicijskim trenerom Nikolom Golubom, ali i s ostalim trenerima. Radimo neke vježbe koje prije nisam imala prilike raditi i osjećam se nekako snažnije i mislim da ćemo biti dosta moćna ekipa uz ovakve pripreme.

Bliže se prve utakmice, jesi li uzbuđena i što očekuješ?

Jako sam nestrpljiva i uzbuđena. To će biti jedan novi izazov u mom životu kojem se jako veselim. Vjerujem da možemo biti dobar tim i da ćemo dati sve od sebe.

Jeli još netko od tvojih članova obitelji bio u profesionalnom sportu?

Moj otac je također igrao rukomet, bio je na poziciji lijevog vanjskog tako da bih mogla reći da je i genetika djelomično odredila da budem baš u rukometu.

Osim što voliš plesati, postoje li još neki hobiji ili nešto u čemu uživaš kad imaš svoje slobodno vrijeme?

Volim peći torte i trenutno ulažem velike napore da se snađem u novoj sredini i da pribavim sve sastojke koji su mi potrebni za moju rođendansku tortu koju želim pripremiti. Nadam se da ću uspjeti u tome. Volim često istraživati nove recepte, a kad želim dodatan savjet obavezno zovem svoju tetu, koja baš kao i ja uživa u pečenju kolača pa samnom podijeli neke nove ideje ili trikove.

Igrat ćete Ligu prvakinja, vjerujem da je i tebi kao i ostatku djevojaka to i bila velika želja? 

Da, jako se veselim tom izazovu, mislim da možemo postići dobar rezultat ako budemo držale glave skupa. Mislim da sve ovo što prethodi zaslužuje da bude nagrađeno na neki način, zbog svega što naši treneri u ovom trenutku ulažu u nas. Vjerujem da možemo biti stvarno dobra ekipa.

Grupa je dosta zahtjevna, kako ti se čine ekipe, možeš li istaknuti neku koju poznaješ? 

Da ozbiljna grupa, ali obje su zahtjevne. Istaknula bih Rostov Don, to je ekipa koju dobro poznajem, znam da su doveli pojačanja i znam kakva su ekipa te sam imala prilike igrati s njima. Mislim da svakako imaju kvalitetu, ali moramo biti fokusirane na svaku ekipu i dati sve od sebe čak i ako znamo da je ekipa jača. Ne smijemo posustajati i moramo ići utakmicu po utakmicu i gol po gol. Mislim da ima nekih protivnika kojima možemo pokazati što znamo.

Većina vas čita knjige, tako kratite vrijeme na putovanjima, što je tebi najdraže čitati? 

Pročitala sam gotovo sve od Lyuko Dashvar, volim njezine knjige, naša spisateljica koja piše o životu u Ukrajini i na mom materinjem jeziku.

Učiš li hrvatski i imaš li želju naučiti?

Da učim, i želim naučiti, a dosta i razumijem, ali još ne mogu razgovarati no potrudit ću se da tako ne ostane.

Foto: Ivan Brkić