Vaci - Podravka_na turniru 2009. godine u Vácu // Foto Ivo Čičin-MašanskerČak osam klubova u osmini finala Kupa kupova dogovorilo je dva susreta u gostima unutar 2-3 dana. Ostala četiri para, među kojima su i susreti Podravka Vegeta – Vaci NKSE, zadržali su domaćinstvo u svojim državama. Podravka Vegeta o svom nastupu u Kupu kupova održat će konferenciju za novinstvo u utorak, 29. siječnja, s početkom u 12 sati u prostorijama kluba.

Poznato je da će Podravka Vegeta – Vaci NKSE igrati 2. veljače u 14,15 sati (prijenos na HTV2) igrati u Koprivnici. Određeni su i suci. To su Rusi Andrej Kaveshnikov i Petr Plotnikov, dok je delegat EHF-a Nebojša Vujisić iz Crne Gore.

Uzvrat, Vaci NKSE – Podravka Vegeta, igra se u Mađarskoj, u Vácu, 9. veljače u 16 sati, a suci su Samuel Bernet i Dominique Wick iz Švicarske, delegat EHF-a Gerhar Reisinger iz Austrije.

Četiri para igraju dvije utakmice u 2-3 dana Tako će par Byasen – Leipzig u Njemačkoj igrati prvu utakmicu u Desau 1. veljače, a drugu u Leipzigu 3. veljače. Metalurg – Thüringer igraju obje utakmice u Njemačkoj, prvu u Bad Langensalzau 2. velja,e drugu u Nordhausenu 3. veljače. Hypo Nö obje utakmice s TSV Bayer 04 Leverkusen igra u Beču, tj. u Maria Enzersdorfu 2. i 3. veljače. I na kraju Rostov na Donu bit će domaćin obje utakmice Rostova Dona i danskog Team Esjberga 2. i 3. veljače. Nekakva računica pokazuje da bi domaćini mogli biti i četvrtfinalisti.

Norveški Stabaek Handball – Issy Paris Handball prvu utakmicu 3. veljače igraju u gradu Bekkestua, a uzvrat je 10. veljače u Francuskoj u Issy Les Moulineaux. Poljska Vistal Leczpol Gdynia i španjolska Balonmano Bera Bera igraju prvu utakmicu 3. veljače u Gdinji, a uzvrat je u San Sebastianu 10. veljače. Na dalek put će Zaječar, koji u Volgogradu 3. veljače igra s Dinamom, a uzvrat je 9. veljače u Zaječaru.