Selena Milošević na utakmici s FTC-om // Foto Ivan BrkićRukometašice Podravke Vegete sutra, u petak 8. siječnja, putuju u Pariz, a potom do predgrađa Issy les Moulineaux, gdje će biti smještene uoči prve utakmice EHF 1/8 finala Kupa pobjednica kupova s domaćom ekipom Issy Paris Hand. Domaćin je do osmine finala došao s dvije pobjede nad njemačkim Buxtehuderom, a Podravka Vegeta stigla je iz EHF Lige prvakinja kao četvrtoplasirana u B grupi.

Koprivničankama je suđena Francuska. U Ligi prvakinja gostovale su kod Fleury Loiret Handballa s putom preko Pariza do Orleansa (tjedan dana prije terorističkog napda na Pariz), a sada slijeću u istu zračnu luku (Charles de Gaulle) i nešto kraće (40 km) putuju do Issy les Moulineauxa. Međutim, igra se u sujednom kvratu, u predgrađu Boulogne Billancourt u maloj dvorani (600 mjesta) Salle Paul Souriau, dva kilometra od hotela.

PRVA UTAKMICA EHF KUPA POBJEDNIKA KUPOVA IGRA SE U SUBOTU 9. SIJEČNJA S POČETKOM U 20,30 SATI

U sjevernoj paršikoj zračnoj luci Charles de Gaulle bit će oko 11 sati, pa je domaćin omogućio rani trening u dvorani u Boulogne Billancourtu oko 16 sati u petak, a u subotu prije podne trening će biti u Issy les Moulineuaxu u Palaise de Sport Robert Charpentier, 800 metara od hotela, u dvorani u kojoj inače igra Issy Paris Hand.

Utakmica u Boulogne Billancourtu u subotu 9. siječnja igra se od 20,30 sati, bez televizijskog prijenosa za Hrvatsku, a nema je u rasporedu ni na ehfTV. Na našem Facebooku nastojat ćemo povremeno objavljivati kretanje rezultata. Sudi sudački par sestara iz Njemačke Maike Schilha i Tanja Schilha, a EHF delegat je Talijan Marco Trespidi.

OZLIJEDILA SE SELENA MILOŠEVIĆ

Podravka Vegeta putuje kompletna, ali s ozlijeđenom igračicom. Srednja vanjska igračica Selena Milošević izvrnula je skočni zglob na nozi, danas je trčkarala, a nakon današnjeg treninga u Koprivnici i iduća dva u Francuskoj znat će se hoće li i koliko moći zaigrati. Vijest nije dobra, ali u nekoliko sezona unatrag obično bi se ozljeđivale ključne igračice (Damnjanović, Tatari), pa se ”guralo”.

U Francuskoj je, jasno, prva utakmica, kup je u ptianju, uzvrat je u Koprivnici 16. siječnja (18 sati), a bolji iz dva susreta odlazi u četvrtzavršnicu.

U ISSY PARIS HANDU IGRA PET IGRAČICA S MINULOG SVJETSKOG PRVENSTVA

U Issy Paris Handu igraju pretežito Francuskinje, od kojih je samo lijevo krilo Coralie Lassource (23 godine/168 visina) reprezentativka što je nastupala na minulom SP u Danskoj, gdje je Francuska bila sedma.

No, zato su u sastvu dvije rukometašice iz redova svjetskih prvakinja, Norveške. To su srednja vanjska Stine Bredal Oftedal (26/168) i pivotkinja Permille Wibe (27/181), a treća Norvežanka u sastavu Issya je desna vanjska igračica Hanna Bredal Oftedal (21/175).

Uz njih još su dvije igračice s minulog SP: reprezentativka Crne Gore (8. mjesto na SP) lijeva vanjska igračice Marija Jovanović (30/182) te poljska reprezentativka desnokrilna Karolina Zalewska (31/172). Poljska je na SP u Danskoj bila četvrta.

Idući raport i razgovor s trenerom Goranom Mrđenom bit će objavljeni nakon popdnevnopg treninga u petak.