Nedavna slika iz Francuske // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta za suparnika u 1/8 finala EHF Kupa pobjednica kupova dobila je ni manje ni više, nego opet francusku ekipu, kao i u Ligi prvakinja. ovoga puta ždrijeb je odlučio da u prvom susretu Podravka Vegeta putuje u – Pariz. Suparnik 9/10. siječnja je Issy Paris Hand iz predgrađa Pariza Issy Les Moulineaux, trećeplasirana ekipa francuskog prvenstva.

U 1/16 finala Issy je eliminitrao njemačku ekipu Buxtehude pobjedama od 28:26 u Buhtehudeu i 28:25 u Issyju. U Issy Paris Hand igraju pretežito Francuskinje uz potporu tri Norvežanke (sestre Oftedal i Wibe), jedne Poljakinje (Karolina Zalewska) i jedne Crnogorke (Marija Jovanović).

Svoje utakmice igra u Issy Les Molulineauxu Palači sportova Robert Charpentier, u dvorani kapaciteta 1400 sjedala.

Trener Goran Mrđena smatra da će biti dovoljno vremena za treninge i pripremu za utakmice, a ponove li se neke igre ili dijelovi igre iz Lige prvakinja u kojima je Podravka Vegeta bila sasvim ozbiljan protivnik, onda se može očekivati prolaz.

Direktorica Podravke s.d.d. Božica Palčić rekla je da će Podravka stupiti u kontakt s pariskim klubom i dogovoriti satnicu i mjesta odigravanja. EHF je objavio datume odigravanja utakmica: 9/10. i 16/17. siječnja iduće godine. Svakako da će odigravanje utakmica ovisiti i o sigurnosnoj situaciji u Francuskoj. Podsjetimo: Podravka Vegeta putovala je u Francusku i iz Francuske iz zrakoplovne luke Crales de Gaulle u Parizu tjedan dana prije terorističkog napada na francusku prijestolnicu.

Ostali parovi: Municipal Craiova – Krim Mercator, Sercodak Dalfsen – Érd, Ankara Yenimahalle BSK – Zvezda, Vipers Kristiansand – MKS Selgros Lublin, Glassverket – Viborg HK A/S, Handball Club Lada – Ardsen GSK i Team Tvis Holstebro – Hypo Niederösterreich.