Dora Kalaus u skoku na kup utakmici s TvinomU kup utakmici za regiju sjever u srijedu navečer Podravka Lino pobijedila je prvoligaški sastav TVIN Trgocentra s 29:23 (11:13).

U poluzavršnici Kupa Regije Sjever za žene, ekipa Podravke Lino, ugostila je prvoligaša iz Virovitice, ekipu TVIN Trgocentar. Utakmica nije pružila očekivanu kvalitetu i sigurno je jedna od onih, u kojima se pamti samo rezultat. a igru će obje ekipe brzo zaboraviti.

TVIN bez svoje dvije najbolje igračice, Kožarić i Zečević, nije posebno impresionirao, dok su Linice igrale bez respekta, ali u prevelikoj želji,  nekontrolirano trošile napad za napadom, uz vrlo slabu realizaciju. Naravno, dio zasluga pripada i odličnoj golmanici na vratima gostujuće ekipe, Majkovčan, a takav razvoj situacije doveo je do prednosti TVINA, koji poluvrijeme rješava u svoju korist s 13:11.
Angažiranom obranom i nešto boljom realizacijom šuta u drugom dijelu utakmice, Linice okreču rezultat u svoju korist i na kraju zasluženo slave rezultatom 29:23.
– Odigrali smo jednu za nas vrlo tešku utakmicu, protiv respektabilnog suparnika, u kojoj nam mnogo toga nije polazilo za rukom, posebno u fazi napada. Zahvaljujući motivu i vrlo angažiranoj obrani, bez obzira na slab postotak realizacije šuta u prvom dijelu utakmice, uspjeli smo držati rezultatski priključak. U drugom se dijelu realizacija popravila, okremičo smo rezultat u svoju korist  i s više samopouzdanja i sigurnosti priveli utakmicu kraju, s velikih šest pogodaka prednosti. Čestitam djevojkama na pobjedi koju su u potpunosti zaslužile, posebno svojim zalaganjem u obrani,  jer ne smijemo zanemariti činjenicu da je TVIN Trgocentar prvoligaška ekipa koja u svojim redovima ima i nekoliko kadetskih reprezentativki – relap je trener Barnko Krajačić i dodao:
– Ovom pobjedom izborili smo plasman u finale Kupa Regije Sjever, u kojem  Podravka Lino igra protiv ekipe Bjelovara, najvjerojatnije 25. siječnja u Koprivnici, dok će prije toga u subotu 21. siječnja u 20 sati odigrati prijateljski susret sa ekipom Ivanić u Ivanić Gradu.

Podravka Lino, minuta odmora na kup utakmici s TVIN TrgocentromKOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (oba Bjelovar). Nadzornik HRS-a: Zlatko Dozan (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Horvat, Krmpotić; Tvorić 3(1), Slivar, Pejak, Bogdanović 2, Božić 4, Polančec, Zagorščak, L. Kalaus 3(1), D. Kalaus 1, Dušak 8(3), M. Oremović, Maljak 3, Široki 3, A. Oremović 2. TRENER: Branko Krajačić.
TVIN TRGOCENTAR: Majkovčan, Poljanac, Smiljčić 4, Krušelj, Šutalo, Galetić 3, Gvoić 1, Jezidžić, Aurer, Miočinović 5(3), Mikulić 9(2), Sabo 1. TRENER: Željko Poljak.
SEDMERCI: Podravka Lino 7(5), TVIN Trgocentar 5(5).
ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (L. Kalaus, D. Kalaus, Široki po 2), TVIN Trgocentar 6 minuta (Šutalo, Galetić, Sabo po 2).