Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta plasirala se u završnicu Hrvatskog kupa što se u Danima rukometa igra u Umagu od 11. do 14. svibnja. Večeras je to u ostvarila u jednoj utakmici u zagrebačkom Domu sportova pobijedivši domaćina Lokomotivu s 20:22 (7:13). Uz PodravkuVegetu u polufinale završnice plasirali su se i Zamet, Trešnjevka i Dugo Selo 55. Uz Lokomotivu ispali su Zrinski, Koka i Sesvete Agroproteinka.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerKad je u 11. minuti bilo 3:6, a u 15-oj 4:9, uz odličan učinak Jukić na golu, bilo je jasno, usprkos dobrom početku Razum na golu Lokomotive, da će Podravka Vegeta opravdati ulogu favorita i da nikakav revanš Lokomotive (za poraz u prvenstvu) u sadašnjem odnosu snaga nije moguć. U 25. minuti već je bilo 6:12, do poluvremena 7:13.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerObje ekipe igrale su krajnje požrtvovno, a suci nisu usporavali igru, jer su dozvolili čvrste kontakte, pa je svako malo poneka igračica ili više njih, ležalo na podu. Podravka Vegeta igrala je na momente izvrsnu obranu. Lokomotiva je u pojedinim dijelovima utamice više igrala lijevo-desno, nego s glavama usmjerenim prema suparničkom golu. Nije bilo rješenja, sve do 44. minute, kada je Podravka Vegeta vodila s 11:18.

Tada se dogodila poznata crna rupa u igri, pa je Lokomotiva napravila 4-0 i smanjila na 15:18, a Podravka Vegeta bila sedam minuta bez postignutog gola.

Onda je diošlo do ”normalizirnja stanja”; s dva gola zaredom Milošević je u 51. i 53. minuti povećala vodstvo na pet razlike, a onda je gost vodio i sa šest golova (54′ 15:21). Lokomotiva se nije predavala, igrala je krajnje borbeno, agresivno u obrani s dubokom zonom i uspjelu na kraju izboriti poraz od samo dva gola razlike, s tim da Podravkina pobjeda ni u jednoj sekundi nije dolazila u pitanje.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUz Jukić, treba istaknuti odličnu igru Zadravec s pet golova s desnog krila, dok su vanjske igračice jednakomjerno podijelile uloge: Krsnik, Milošević, Nemaškalo i Vidak svaka po četiri gola. Kod Lokomotive najbolje su bile Larissa Kalaus (7) i Jelena Kajfeš (6).

Dragica Džono gledala je utakmicu sa tribina, došla je s ekipom i onda se s pomoći štaka popela u gledalište. Ivana Kapitanović stala je samo u obranu sedmerca, nije ga doduše obranila, ali nije ni primila gol: Larissa Kalaus zapucala je u drveni okvir gola.

Ostali rezultati četvrtzavršnice Kupa: Trešnjevka – MKoka 19:16, Zamet – Sesvete Agroproteinka 23:21 i Dugo Selo 55 – Zrinski 33:28.

Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA ČETVRTZAVRŠNICE RUKOMETNOG KUPA

LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 20:22 (7:13)

ZAGREB – Dom sportova dvorana 2. Gledatelja: 150. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (obojica Osijek). Nadzornik HRS-a: Vladimir Sokol (Topličice).

LOKOMOTIVA: Razum (4+0), Pijević (5+0); Boras 1, Kajfeš 6, Blažek, Šenvald, S. Posavec 1, Kragić, Lukić 2, L. Kalaus 7(1), D. Kalaus 1, Jurlin, Zagorščak, Štefanac, Glavan 1, Prkačin 1. TRENER:Nenad Šoštarić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (13+0), Kapitanović (-+0), Hajduk (-); Zadravec 5, Dežić, Karlovčan, Krsnik 4, Milošević 4, Nemaškalo 4, I. Mrđen, Vidak 4(3), Pavlović, Gugić, Debelić 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Lokomotiva 2(1), Podravka Vegeta 3(3)..

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 minute Šenvald, Jurlin), Podravka Vegeta 8 minuta (Debelić 2+2+2, diskv. u 59′, Krsnik)

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta)Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker