Hrvatska - Nizozemska // Foto HRSHrvatska juniorska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo što se igra u Đurđevcu. U veoma neizvjesnoj utakmici hrvatske juniorke slavile su protiv Nizozemske rezultatom 25:24 (13:11). Ovo je bila važna utakmica, jer se računa da je Nizozemska najjači suparnik u grupi.

Zadnjih devet minuta igralo se gol za gol i susret je bio potpuno neizvjestan. U zadnjih 30 sekundi Hrvatska je ušla s pogotkom prednosti, ali zadnji napad pripao je Nizozemskoj. Svjestan važnosti, nizozemski izbornik pozvao je time-out, ali njegove igračice nisu uspjele postići pogodak. Hrvatsku od izjednačenja spasila Ećimović koja je obranila zicer Nizozemkama.

Hrvatsku su do pobjede vodile Kalčić s deset i Japundža s osam pogodaka i razbranjena Ećimović na vratima. Van Wetering i Dion Housheer su za Nizozemsku postigle po sedam pogodaka.

Sutra s početkom u 18 sati Hrvatska će igrati s Finskom koja je danas u prvoj utakmici dana poražena od Ukrajine 26:25. (13:12)

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA 1. KOLA 4. GRUPE ZA JUNIORSKO EUROPSKO

HRVATSKA – NIZOZEMSKA 25:24 (13:11)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole.

HRVATSKA: Bešen, Ećimović; Japundža 8, Karlovčan 2, Mikolić 2, Kalčić 10, Lukić 1, Mrđen, Kapetanović 1, Jurlin, Dobrić, Adamić 1, Majetić, Čivljak, Pavlović, Mrazović. IZBORNIK: Ivan Jerković.

NIZOZEMSKA: Van de Polder, Molenaar, Beugels; Holte, Oostveen, Nüsser 2, Housheer 7, Nooitmeer 1, Van Wetering 7, Drent, Van der Linden, Klomp, Zeldenthuis, Hilbrands 3, Freriks 4, Peeters. IZBORNIK: Robert Nijdam.