Beč izvlacenje // Foto Ljerka VreskNa izvlačenju kvalifikacijskih grupa za Ligu prvakinja, što je danas održano u sjedištu EHF-a u Beču, Podravki Vegeti pripala je druga pozicija u Grupi1 1 u kojoj je nositelj norveška ekipa Vipers Kristiansand. U grupi na trećem mjestu turski je sastav Belediyesi Kastamolu i na četvrtom HC Gomel iz Bjelorusije. U polufinalu 9. rujna igrat će prvi i četvrti, dakle Vipers – Gomel, te drugi i treći, to jest Podravka Vegeta – Belediyjesi Kastamolu. Gubitnici će 10. rujna igrati za 3. i 4. mjesto, a pobjednici za prvo mjesto i ulazak u Ligu prvakinja. Ulazi samo jedna ekipa, ostale tri nastavljaju natjecanje u kvalifikacijama za EHF kup.

Izvučen je i redosljed prava na domaćinstvo turnira. Poredak je 1. Vipers, 2. Belediyesi, 3. Podravka Vegeta, 4. Gomel. Jasno je da Vipers neće propustiti priliku i mogu se očekivati kvalifikacije kao i prošle godine – u Norveškoj.

Božica Palčić i Ljerka Vresk na izvlačenju u BečuDirektorica RK Podravke s.d.d. Božica Palčić, zajedno s tajnicom kluba Ljerkom Vresk, sudjelovala je na događaju u Beču i neposredno nakon izvlačenja komentirala je grupu u kojoj se našla Podravka Vegeta:

– O ekipama koje su u grupi nemamo informacija, ali odmah tokom ovog i idućeg tjedna prikupit ćemo podatke, imati više informacija. U turskoj ekipi Kastamonu Belediyesi igraju i dvije hrvatske rukometašice, Pavić i Kožnjak. Sve ekipe su sigurno dobre, čim su se prijavile i ušle u kvalifikacije za grupnu fazu Ligu prvakinja.

U turskoj ekipi, dakle, igraju Kožnjak i Pavić, a klub je u sezoni 2015/16. bio finalista Challenge kupa. Gomel je prošle godine sudjelovao u kvalifikacijskoj grupi za ulazak u Ligu prvakinja što se održavala u San Sebastianu. Vipers je prošle godine dospio do 2. runde kvalifikacija u EHF kupu. U sastavu norveške ekipe je i Marta Tomac.

Božica Palčić i društvu predstavnika Gomela Alexxandra Podosinova // Foto Ljerka VreskU slučaju pobjede Podravka Vegeta bi za ulazak u Ligu prvakinja igrala s pobjednikom susreta Vipers – Gomel, u slučaju poraza s poraženim iz istog susreta.

U drugoj kvalifikacijskoj grupi u polufinalu se sastaju njemački Thűringer i Atletico iz Španjolske te austrijski Hypo Nő i švedski Hőőrs. Ždrijeb je odlučio o poretku prednosti za domaćinstvo: 1. Thűringer, 2. Hypo Nö, 3, Hőőrs, 4. Atletico.