Reprezentacija prije odlaska u Umag // Foto HRSHrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Umaga gdje se od danas priprema za kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo 2016. u Švedskoj sa Slovenijom i Makedonijom. Prvi susret Hrvatska igra 7. listopada u 19 sati u Umagu s reprezentacijom Slovenije. Nakon toga će 10. listopada igrati u Skoplju s reprezentacijom Makedonije.

– Moramo pobijediti Sloveniju i Makedoniju. Imamo novih igračica, napravili smo dugoročniji plan, unijeli malo svježine, jer, naravno, moramo misliti i na budućnost. Nažalost, nemamo dvije vratarke, naime, Žderić i Grubišić su nam otkazale zbog ozljeda i nespremnosti. Možda u tom dijelu nam nedostaje, ali vjerujem u ove koje su tu umjesto njih na popisu. Penezić, Kožnjak i Bašić moraju povući, ostale igračice to moraju popratiti. Ove dvije utakmice moramo pobijediti. Očekujem više nego dobru i pozitivnu atmosferu. Nemamo puno treninga, samo dva-tri, ali borbu i trku moramo pokazati – rekao je izbornik Goran Mrđen.

Izbronik Goran Mrđen // Foto HRSO suparnicima:

– Slovenija je uvijek dobra ekipa, sve igračice igraju u vrhunskim klubovima. Respektabilna ekipa koja zaslužuje veću pažnju nego što je ima. Prvo Slovenija, a onda ćemo razmišljati o Makedoniji.

Umjesto Žderić i Grubišić pozvane su Josipa Sanader iz Bjelovara i Gabrijela Bešen iz Sesveta Agroproteinke, koje će uz Ivanu Kapitanović činiti golmansku trojku. U stručnom stožer je i kondicijski trener Alen Marošević iz Podravke Vegete. Kao i osam reprezentativki (Kapitanović, Nemaškalo, Nikšić, Džono, Franković, Milošević, Krsnik i Dežić).