Reprezentacija 25 9 2017Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se danas u Zagrebu za pripreme i kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2018. Reprezentacija će u Zagrebu imati tri treninga, a u srijedu u 18 sati u Sutinskim Vrelima u Zagrebu prvi je kvalifikacijski susret sa Švicarskom. Nakon toga rukometašice putuju u ukrajinski Sumi gdje će igrati s domaćinom u nedjelju 1. listopada s početkom u 19 sati.

Utakmica sa Švicarskom susret bit će prvi službeni nastup za novi stručni stožer u kojem je uz izbornika Nenada Šoštarića i proslavljena bivša rukometašica, a danas trenerica Podravke Vegete Snježana Petika. Po okupljanju reprezentacije u Zagrebu uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo trenerica reprezentacija prokomentirala je suradnju s izbornikom te istaknula da ih čeka težak posao: ‘

– Nas dvoje smo ocijenili da bi mogli surađivati u reprezentaciji i nadam se da će taj odnos biti uredu te da će biti plodonosan. Čekaju nas teške kvalifikacije za Europsko prvenstvo i smatram da se moramo kvalificirati zbog kontinuiteta rada i nastupa na velikim natjecanjima. Sada smo propustili Svjetsko prvenstvo i nadam se da nećemo i Europsko. Pripremit ćemo se najbolje što možemo za ove prve dvije utakmice jer imamo malo vremena.

Prva prepreka Hrvatskoj je Švicarska, a zatim Ukrajina:

– Danas se u rukometu ne smije nikoga podcijeniti. Svi igraju rukomet i svi se razvijaju. Moramo biti svjesni da imamo kvalitetu i da imamo bolji renome od Švicarske. Iz te utakmice bi trebali izaći kao pobjednici. Nakon toga nam slijedu Ukrajina. Dalek je put, ali mislim da ako imaš zacrtan cilj i želju da ti ništa ne smije biti prepreka. Moramo raditi najbolje što možemo kako bi ostvarili taj plasman na Europsko prvenstvo, a samim time nema ni isprika – rekla je Petika.

Na ovu reprezentativnu akciju pozvane su vratarke Ivana Kapitanović, Gabrijela Bešen, Tea Pijević, krilne igračice Aneta Benko, Tena Japundža, Paula Posavec, Kristina Plahinek, kružne napadačice Katarina Ježić, Vesna Milanović Litre, Ana Debelić, vanjske igračice Dora Kalaus, Žana Marić, Valentina Blažević, Marijeta Vidak, Ćamila Mičijević, Marina Glavan, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Dejana Milosavljević.