IzvlačenjeU kvalifikacijama za ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja Podravka Vegeta u drugoj je grupi s rumunjskom Craiovom, turskim Muratpašom i srpskom Jagodinom. Visokom dužnosniku EHF-a u izvlačenju asistirali su predstavnica Podravke Vegete sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović te predstavnik Bietigheima. U delegaciji su bilae i direktorica RK Podravke s.d.d Božica Palčić i tajnica Ljerka Vresk. Nemoguće je reći je li nam ždrijeb u Beču bio naklonjen, jer sve ekipe, kao i Podravka Vegeta, angažirale su više novih igračica i ni jedna neće biti istovjetna ekipi iz sezone 2017/18.

Kod izbora domaćinstva Jagodina je dobila prednost, Podravka Vegeta bit će domaćin ako srpski klub odustane, u protivnom će se utakmice grupe 2 igrati u Jagodini. Znat će se za kratko vrijeme.

U drugoj grupi su njemački Bietigheim, poljska Perla Lublin, talijanski Jomi Salerno i španjolska Super Amara Bera Bera.

Parovi polufinala u 2 grupi su Craiova – Jagodina i Podravka Vegeta – Muratpasa Beleldyesi. Pobjednici igraju finale, poraženi za 3. mjesto i bolji plasman u kvalifikacijama za Kup EHF-a.

Parovi grupe 1 u polufinalu: Bietigheim – Bera Bera i Perla lublin – Jomi Salerno.

Izvlačenje – Znali smo da će suparnici biti jaki. U našoj grupi Craiova iz Rumunjske je favorit, pobjednik je ovosezonskog Kupa EHF-a, gdje je u finalu pobijedila Viper Kristiansand, koji je visoko porazio Podravku Vegetu u kvalifikacijama (42:12). Dakle, najbolje je što Craiova nije domaćin turnira. Prvo što nas sada zanima je hoćemo li dobiti domaćinstvo. Kasnije ćemo se dobro pripremiti i spremni ući u turnir – rekao je nakon izvlačenja trener Podravke Vegete Zlatko Saračević.

Svjestan je da je ovog trenutka nemoguće govoriti o snazi bilo koje ekipe i Podravke u odnosu na njih, jer nova je sezona i puno igračica je došlo i otišlo.

Miranda Božica LjerkaRuka Mirande Tatari Šimunović ”odlučivala” je o detaljima izvlačenja, na kraju kuglice su se posložile kako jesu.

– Nove su igračice u ekipama. Imamo veze i poznanstva i doznat ćemo detalje o njima i pripremiti se za utakmice. Čekamo da se izjasne iz Jagodine. Ako odustanu, pripremat ćemo se za domaćinstvo turnira. Davati bilo kakve prognoze u ovom trenutku nemoguće je – rekla je Miranda Tatari Šimunović nakon izvlačenja.