Izvlačenje-Beč-2016 // Foto Ljerka VreskNa izvlačenju kvalifikacijskih grupa za ulazak u EHF Ligu prvakinje sezoni 2016/2017. Podravka Vegeta u 1. grupi dobila je u polufinalu nizozemsku ekipu Sercodak Dalfsen, a drugi polufinalni par u toj grupi je domaćin kvalifikacija norsveški Glassverket i Ankara Yenimahalle iz Turske. Podravka Vegeta, dakle, 10. i 11. rujna igra kvalifikacije u Norveškoj. Pobjednici polufinalnih utakmica igraju u finalu za plasman u Ligu prvakinja, a poraženi za 3. mjesto koje nosi bolji plasman u EHF kupu.

U grupi dva kvalifikacija, koja se igra u njemačkom Leipzigu u polufinalu igraju Leipzig i HC Gomel iz Bjelorusije te španjolska Bera Bera i Hypo Nö iz Austrije. U trećoj grupi u Ljubljani u polufinalu domaćin Krim Mercator igra sa slovačkom Iuventom Michalovce, a talijanski Indeco Conversano s poljskim Selgros Lublinom.

– Sve tri grupe su jake, a ovako, na prvi pogled, rekla bih da smo izvukli najjaču skupinu – rekla je direktorica RK Podravke s.d.d. Božica Palčić, koja je zajedno s tajnicom Ljerkom Vresk prisustvovala izvlačenju u Beču održanom danas (srijeda) u sjedištu EHF-a.

– No – nastavila je Palčić – negdje se mora igrati, slabog suparnika nema, a ako želimo u Ligu prvakinja, a želimo, onda moramo pobijediti suparnike bez obzira o kome se radilo.