Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerHrvatske prvakinje Podravka Vegeta sjajnom su utakmicom obilježile polufinale kvalifikacijskog Final Foura za ulazak u Ligu prvakinja. Nizozemski Dalfsen nije ni shvatio što se događa, a već je bilo 8:3. Na kraju 30:17 (13:7). Suparnik Koprivničanki u finalu u nedjelju u 18 sati bit će domaći Glassverket, koji je u polufinalu po brzom postupku riješio tursku Ankaru Yenimahalle sa 34:23 (15:9), za koju je Maja Sokač dala 4(3) gola.

Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerOno što je fasiciniralo promatrače bila je obrana. To kako se igrala u prvom poluvremenu i dio drugog bilo je za udžbenike. Dalfsen je u napadu bio nemoćan, vanjski šutevi su blokirani ili su otišli izvan svih okvira. Općenito, Nizozemke su imale loš šut. Četrdesetak Nizozemaca na tribinama zarana je utihnulo. S hrvatske strane na tribinama je bila tajnica Ljerka Vresk, a od 40. minute priključile su se tri puta isključene Debelić i Milošević.

Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta koristila je plodove obrane i početno je kontrama (Zadravec) zarana dotukla suparnice. Napad Podravke Vegete predvodile su vanjske igrčice, koje su dale 20 golova, a nije zanemariv ni doprinos krila s visokih devet komada. Onaj preostali gol zabila je Džono s pozicije pivota.

I tu se mora reći da su pojedinke, Vidak naročito, zdrmale sijaset stativa, nešto se promašilo zicera. Da je samo dio realiziran bilo bi u mreži nizozemskih prvakinja i 40 golova.

Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerNapad je pospješila sjajna Ivana Kapitanović s 13 obrana, a kad ju je pred kraj zamijenila Jukić na sedmercu (kojeg je Nizozemka Nusser promašila), ostala je malo na golu i skupila pet obrana. Golmanice 18 ukupno.

I najvažniji detalj: pred kraj trener Goran Mrđen, koji je izvrsno vodio utakmicu sa svojim pomoćnicima Trajkovskim i Maroševićem, poslao je na teren školu rukometa, pa je Mrđen zabila gol sa centra, Karlovčan iz kontre, a Ligu prvakinja osjetile su i Papac, Pavlović i Petika. Da ne govorimo da su prvi puta u tom visokom društvu zaigrale i Zadravec i Gugić. Sve su igrale apsolutno bez straha.

Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerOvom pobjedom Podravka Vegeta riješila se bojazni da zaigra u listopadu kvalifikacijsku utakmicu za Kup EHF-a s pobjednikom susreta Bukovačka Banja (Srbija) – Nikozija (Cipar). Liga prvakinja je na pragu, dva susreta kvalifikacija za Kup EHF-a osigurana. Učinjeno je puno, ali šećer na kraju dobro bi došao. S Glassverketom bit će drugačija utakmica. Uz ponovljenu dobru igru u obrani i samo zeru koncetracije više u napadu možda se veselimo i sutra.

Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPOLUFINALNA UTAKMICA KVALIFIKACIJA ZA ULAZAK U GRUPNU FAZU NATJECANJA LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – SERCODAK DALFSEN 30:17 (13:7)

DRAMMEN – Dvorana Drammenshallen. Gledatelja: 200. Sutkinje: Cristina Nastase i Simona Raluca Stancu (obje Rumunjska). EHF delegat Balázs Soós (Mađarska). EHF delegat za suce: Olafur Orn Haraldsson (Island).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (5+0), Kapitanović (13+0); Zadravec 5, Dežić 1, Karlovčan 1, Krsnik 2, Milošević 4, Džono 1, Nemaškalo 3, Mrđen 2, Papac, Vidak 9(3), Pavlović, Petika, Gugić 2, Debelić. TRENER: Goran Mrđen.

SERCODAK DALFSEN: Janssen (1+0), Vandewall (1+0), Ten Holte (2+0); Kooij, Logtenberg 1, Steenbakkers 2(1), Rijks 1, Pavković 1, Van Buren 1, Nusser 4(1), Ross 1, De Wild, Koppe 2, Noordink 4, Wilsterman, Van Leeuwen 0. TRENER: Peter Portengen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Sercodak Dalfsen 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 16 minuta (Milošević 2+2+2, diskv. u 44. min., Debelić 2+2+2, diksv. u 40. min. Đono i Mrđen po 2), Sercodak Dalfsen 6 minuta (Nordink 2+2, Pavković 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).Podyravka Vegeta - Dalfsen // Foto Ivo Čičin-Mašansker