S utakmice Lige prvakinja Podravka Vegeta - LarvikOdređene su jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Ligu prvakinja, što će se održati u četvrtak 26. lipnja u 14 sati u EHF sjedištu u Beču. Tamo će biti određeni i domaćini turnira. Ždrijeb za utakmice u skupinama bit će dan kasnije. Podravka Vegeta u polufinalu igrat će s Byasenom ili Leipzigom.

U prvoj jakosnoj skupini su FTC Rail Cargo Hungaria (Mađarska), FC Midtjylland (Danska)

U drugoj su Byasen Trondheim (Norveška), HC Leipzig (Njemačka)

U trećoj: Podravka Vegeta (Hrvatska), HC BNTU-BelAz Minsk (Bjelorusija)

I u četvrtoj Sercodak / Dalfsen (Nizozemska), ŽRK Radnički Kragujevac (Srbija)

Kvalifikacije će se igrati 20. i 21. rujna u dva turnira, iz kojih se samo pobjednici plasiraju u jednu od skupinu Lige prvakinja. Turniri se igraju po Final Four sustavu, dakle s početnih dva polufinala, pobjednici će igrati za 1. mjesto, a poraženi za treće. U prvim utakmicama sastat će se klubovi iz prve jakosne skupine s klubovima iz najslabije, četvrte jakosne skupine te klubovi iz druge s klubovima iz treće jakosne skupine.

Pobjednici se uključuju u skupine Lige prvakinja.

Četvrtoplasirana ekipa s kvalifikacijskog turnira odlazi u 2. kolo natjecanja Kupa pobjednika kupova, a druge i treća ekipa u 3. kolo.

To znači da suparnici Podravke Vegete u prvoj utakmici mogu biti Byasen Trondheim ili Leipzig. Svi su klubovi jaki, a na tunirima nema favorita.

Određene su i jakosne skupine za skupine Lige prvakinja.

1.: Győri Audi ETO KC (Mađarska), Budućnost (Crna Gora), Larvik HK (Norveška), RK Krim Ljubljana (Slovenija)

2.: Viborg HK (Danska), HCM Baia Mare (Rumunjska), Thüringer HC (Njemačka), Dinamo Sinara Volgograd (Rusija)

3.: WHC Vardar SCBT (Makedonija), Metz Rukomet (Francuska), Hypo Niederösterreich (Austrija), RK Lokomotiva Zagreb (Hrvatska)

4.: IK Sävehof (Švedska), MKS Selgros Lublin (Poljska), pobjednik kvalifikacijske skupine 1, pobjednik kvalifikacijske skupine 2.

WCL Seeding FINAL web-Podravka