Miranda Tatari // Foto Robert ŠoštarićPobijedivši Rostov iz Dona 23:22 (13:11) u kvalifikacijskoj grupi koja se igrala u Rumunjskoj, u Cluju, domaća ekipa U Jolidon Cluj ušla je u B grupu Ligu prvakinja i igrat će se Györom, Krimom i Podravkom Vegettom. Po sustavu Final Four prvoga dana Cluj je pobijedio ekipu Muratpaše (u kojoj igra bivša Podravkina igračica Martina Pavić) 34:26, dok je Rostov Don (u kojem igra bivša Podravkina igračica Ana Đokić) pobijedio ekipu Zaječara (gdje igra Maja Zebić) 29:28.

Pobjednici su igrali za 1. mjesto, poraženi za 3. mjesto. Tu je Zaječar bio bolji od turske ekipe Muratpađa i pobijedio 35:27. Klubovi koji nisu ušli u Ligu prvakinja razvrstani su u Kup kupova.

B grupa Lige prvakinja sada izgleda ovako: Györ, Krim Mercator, Podravka Vegeta, U Jolidon Cluj. Prvu utakmicu s Clujom Koprivničanke igraju u gostgima 27/28. listopada. U Koprivnici Cluj igra 4. studenoga u 17,30 sati.

BUXTEHUDER NADJAČAO BYASENA I UŠAO U A GRUPU

Upotpunjena je i A grupa. U prvim susretima Byasen je pobijedio skopski Metalurg 29:19, a Buxtehoder Dalfsena 34:31. Za 3. mjesto Metalurg je bio bolji od Dalfsena 34:26, a u odlučujućem susretu njemački Buxtehuder svladao ne norveški Byasen iz Trondheima s 26:22. U A grupi su, dakle, Oltchim, Randers, Hypo Nö i Buxtehuder.

U C GRUPU UŠAO MAĐARSKI FTC

Popunjavanje C grupe Lige prvakinja bilo je najednostavnije: u dvije eliminacijske utakmice FTC iz Budimpešte nadjačao je Iuventu s 40:26 i 31:22 i tako se priključio Larbviku, Dinamu Volgograd i Sävehofu.

U D GRUPI MJESTO IZBORILI ZVEZDA I VIBORG

U Parizu su tri dana igrane kvalifikacije za grupu po liga-sustavu, svaki sa svakim. Zvezda iz Zvenigoroda izborila je plasman u grupu. Rezultati Leipzig – Issy Paris 21:16, Zvezda – Leipzig 26:21 i Issy Paris – Zvezda 20:26.

U D grupi bila su prazna dva mjesta. U kvalifikacijskog grupi večeras, u nedjelju, plasman uLigu prvakinja ostvario je danski Viborg. U eliminaciji je pobijedio švicaeski LC Brühl 30:14, a poljska Gdinja španjolsku Beru Beru 31:22. Za treće mjesto Bera Bera bila je bolja od Brühla s 33:23, dok je u odlučujućoj utakmici Viborg svladao Gdinju s 26:22. U grupi će igrati Budućnost, njemački Thüringer, Zvezda i Viborg.