MEGA EKIPA VARDARA IGRAJUĆI SE UŠLA U LIGU PRVAKINJA: U GRUPU D STIGLA JE OZBILJNA KONKURENCIJA SVIMA // RASPORED PODRAVKINIH NASTUPA // POČELO HRVATSKO PRVENSTVO, IGRALE I PODRAVKINE IGRAČICE NA POSUDBI

Jedina Ruskinja u Salernu Natalia Vinykova u skoku na utakmici s Vardarom // Foto EHFPrema prognozama i realnim očekivanjima mega sastav skopskog Vardara bez problema kvalificirao se u Ligu prvakinja. Na turniru u talijanskoj Eboli u polufinalu svladao je domaći Jomi Salerno s 35:16 (u drugom polufinalu francuski Fleury Loiret Handball svladao je ruski Rostov Don 26:21), a u finalu Vardar je pobjednički odigrao s Fleuryom 33:25. U utakmici za 3. mjesto Rostov je pobijedio Salerno 41:18.

Tako je Vardar postao četvrti član gupe D Lige prvakinja u kojoj su Larvik, Bera Bera i Podravka Vegeta.
Evo i popisa 16 igračica Vardara: Zebić, Radičević, Lekić, Nikolić, Pineau, Fernandez Molinos, Dembele, Khmyrova, Crvekoska, Đokić, Dmitrović, Klikovac, Kstyukova, Leynaud, Steriova, Suslina. Trenerica je Indira Kastratović, a pomoćni trener bivši Podravkin trener vartarki Vladimir Vujović.

U LIGU PRVAKINJA UŠLI I BAÎA MARE I FTC, A RANIJE I LEIPZIG
U rumunjskoj Baîa Mare pobjednik turnira je domaćin, koji je u polufinalu izbacio iz borbe za Ligu prvakinja danski Viborg (26:25), a u finalu svladao danski Team Tvis Holstebro 36:23. Iako na prvi pogled iznenađujuće, Baîa Mare je trenutno najbolji rumunjski klub, a u njemu se skupilo dosta igračica iz nekad jakoG Oltchima, pa je golmanica, recimo, bivša Podravkina Unugreanu. U polufinalu Holstebro je pobijedio nizozemski Dalfsen 38:30, a u borbi za 3. mjesto Viborg se poigrao s Nizozemkama – 33:12.
I, konačno, u Budimpetši je odigran turnir koji je zanimao hrvatsku rukometnu javnost zbog sudjelovanje zagrebačke. Lokomotive. Podravka Vegeta i nadalje će ostati jedini hrvatski u Ligi prvakinja. Iako je dobrim dijelom utakmice Lokomotiva bila u vodstvu u utakmici s domaćinom FTC-om Rail Cargo Ungaria, na kraju je izgiubila polufinale s 26:23, a u drugom polufinalu mađarski Érd svladao je švicarski Zug 34:25. U finalnoj utakmici FTC je svladao Érd s 31:24, a Lokomotiva u utakmici za 3. mjesto bila je bolja od slabašnih Švicarki s 35:24. Pobjeda je važna zbog lakšeg raspored u Kupu kupova (preskače se 2. krug). Tako će Zagrepčanke u prvoj polovici studenoga igrati u Kupu pobjednika kupova u 3. krugu, a suparnik će im biti rumunjska Corona iz Brašova. FTC je ušao u B grupu Lige prvakinja gdje su Budućnost, Mitdjylland i Lublin.
Leipzig je ranije ušao u grupu C, gdje su Krim Mercator, Metz i Sävehof.

RASPORED UTAKMICA PODRAVKE VEGETE
1. kolo 5. 10. u 19,30 sati Larvik – Podravka Vegeta
2. kolo 12. 10. u 18,00 Podravka Vegeta – Bera Bera
3. kolo 19. 10. u 20,00 Vardar – Podravka Vegeta
4. kolo 3. 11. u 18,00 Podravka Vegeta – Vardar
5. kolo 10. 11. u 18,00 Podravka Vegeta – Larvik
6. kolo 16/17. 11. Bera Bera – Podravka Vegeta

SAMOBOR IGRAO UTAKMICU 1. HRL
Samobor se ravnao prema svom dopisu vodstvu i klubovima i nije nastupio u utakmici 3. kola Regionalne lige u subotu u Ljubljani. Igrao je domaće prvenstvo.
A ono je počelo u petak utakmicom Zelina – Vranjic. Ekipa trenera Matijevića na domaćem parketu slavila je 23:16. Samobor je (na spisku je bilo 13 igračica) svladao u svom gradu Osijek 29:25. Podravkina Božić na posudbi zabila je 5 golova. Hrupecova Koka pobijedila je u Varaždinu Dugo Selo 55 s 26:23. U pobjedi su sudjelovale i Podfravkine igračice na posudbi: L. Kalaus 9(1), Maljak i D. Kalaus po 1, kod suparnica igrala je Mikolčić. Split 2010 nadigrao je Trešnjevku s 24:20. Umag je bio slobodan.