Tri dana uoči okupljanja i nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 20222. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, u Koprivnici je održana konferencija ze medije hrvatske ženske seniorske reprezentacije.

Uz dogradonačelnicu Koprivnice Kseniju Ostriž, na iznimno dobro posjećenoj konferenciji bili su igračica Dejana Milosavljević, tehnička menadžerica reprezentacije Ljerka Vresk i direktor svih hrvatskih reprezentacija Ivica Udovičić.

Kao što je poznato, Hrvatska i Francuska odigrat će u četiri dana dva susreta 3. i 4. kola kvalifikacija. Prvi je u Koprivnici 3. ožujka u 18.00 sati, a uzvrat 6. ožujka u 17.30 sati u Toulousu. Nakon dva kola Hrvatska ima jednu pobjedu (Češka) i jedan poraz (Ukrajina). Francuska je pak, ostvarila dvije pobjede.

Nakon što je reprezentaciji poželjela dobrodošlicu u grad rukometa, zamjenica  gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž je izjavila:„Veseli nas što nastavljamo partnerski odnos s HRS-om. Koprivnica je počašćena činjenicom da može ugostiti jedan tako važan susret kao što je ovaj protiv olimpijskih pobjednica i svjetskih doprvakinja. Duboko sam uvjerena da će se reprezentacija dobro i ugodno osjećati u ovom gradu i dvorani. Žao nam je da zbog korone ne možemo napuniti  dvoranu do vrha, jer reprezentacija zaslužuje glasnu podršku u ovom vrlo važnom susretu. Ali, ne sumnjam da će i onih 400-500 navijača koji budu u dvorani dati sve od sebe da pomognu ekipi koiko god je to moguće“.

Tehnička menadžerica reprezentacije Ljerka Vresk: „Kao što vjerujem znate u reprezentaciju je pozvana 21 igračica, jer zbog korone i žestokog ritma utakmica koje cure imaju u posljednje vrijeme, nitko ne zna što se može dogoditi. Osim toga, djevojke još ovaj vikend igraju susrete domaćih liga, tako da ćemo pravu viziju njihovog stanja imati tek u nedjelju navečer, ili u ponedjeljak na okupljanju. Tada ćemo znati i hoće li moći igrati Ćamila Mičijević koja je upitna i trenutačno obavlja preglede“.

Direktor svih hrvatskih reprezentacija Ivica Udovičić: „Koprivnica je rukometni grad i zaslužuje jedan ovakav spektakl. Zato se nadamo da će cure uz, makar i uz skromniju podršku, smoći snage i osvojiti bodove protiv olimpijskih pobjednica. Svjedoci smo da se mnoge stvari oko ovih kvalifikacija mijenjaju iz dana u dan. Ukrajina je sljedeći tjedan trebala igrati dva susreta protiv Češke u toj zemlji, ali je to vrlo upitno. Mi čekamo odluke Europske rukometne federacije, kao i oni. Tu smo nemoćni.“

Dejana Milosavljević vraća se u reprezentaciju nakon što je zbog ozljede propustila Svjetsko prvenstvo potkraj prošle godine. Silno je željna igre, a njezina forma je odlična:
Tempo igranja u posljednjih nekoliko tjedana jako je naporan. Umor je tu, ali kada dolazi jedna ovakva utakmica sve se zaboravlja. Jako sam sretna, najprije da sam zdrava i na raspolaganju izborniku, a s druge strane što se igra u Koprivnici. Ovdje smo imali doigravanja za Svjetsko prvenstvo s Njemačkom i atmosfera je bila sjajna. Nadam se da će takva biti i protiv Francuske bez obzira što je dopušten ulazak oko 500 navijača. O toj reprezentaciji ne treba puno trošiti riječi. Kao i francuska muška reprezentacija, one su godinama u svjetskom vrhu. To je veliki izazov za nas i nadam se da ćemo ga uspješno odraditi.“

Spomenimo na kraju da će Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti iskoristiti priliku da uoči susreta u Koprivnici dodijele priznanja dijelu najboljih u 2021. godine. A to su bili Ana Debelić kao igračica, izbornik Nenad Šoštarić kao trener te sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

Minutom šutnje pak, odat će se počast hrvatskom velikanu Zlatku Saračeviću. 

Izvor: HRS