Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerDerbi jesenskog dijela prvenstva, prvakinja Hrvatske Podravke Vegete i viceprvakinja Zameta prošao je u dobroj igri, ali i premoći Koprivničanki. Ni u jednom trenutku nisu dozvolili ni primisao gošćama da se mogu približiti na više od tri-četiri gola razlike. Tako su dva poluvremena dobivena sa 14:10, ili ukupno pobjeda Podravke Vegete 28:20.

Zbog opreza, koji je potreban u drugom dijelu prvenstva, domaće su nastojale napraviti što veću razliku, koja može odlučivati o poretku na tablici na kraju prvenstva. To ujedno govori kakav je bio pristup: silovito od početka, s tim da žmirimo na početne nespretnosti.

NOSITELJICE POBJEDE MARIJETA VIDAK I IVANA KAPITANOVIĆ

Od početka se vidjelo da će gazdarica u Podravkinu napadu biti Marijeta Vidak, koja je u realizaciji pokazala raznovrsnost, a uz odličnu Doru Krsnik, bila je vrlo pokretljiva, što je njena nova karakteristika. Krsnik je zabijala, asistirala i zasluživala sedmerce.

Vidak je, dakle, bila ta koja je stvarala početnu razliku i nastavila u drugom poluvremenu s ukupnih 10(4), a cijela ekipa imala je sjajan oslonac u vratarki Ivani Kapitanović. Njenih 17 obrana u derbiju imaju visoku cijenu. Njen napredak učinio je da se više ne mora strijepiti zbog vratarki, a ne tako davno – strijepilo se. Nemaškalo je s nekoliko kontri u drugom poluvremenu razgalila srca navijača.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerGDJE TREBA POPRAVAK

Džono će trebati kvalitetnu zamjenu kad posustane. Šenvald mora igrati koncentriranije, pa makar se radilo o pet ili tri minute nastupa, iskustvu ili neiskustvu. Franković nije jasna: zašto ne puca, ima udarac koji razara? Milošević je s dva gola popravila dojam koji govori o rezerviranosti, nema lepršavosti u igri. Podravka Vegeta još uvijek igra u Europi. Uvijek treba igrati na toj razini, ne smije biti opuštanja. A to se smije reći sada kada je ukupnost vrlo dobra.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerIMA ZAMET I IGRAČICE S IDEJOM

Zamet je igrao brže od Podravke Vegete, ali su Koprivničanke stabilnije, snažnije i kvalitetnije. Očekivalo se više od reprezentativke Mičijević, a cijela ekipa dosta je promnašivala, ali i zabijala neočekivane golove zahvaljujući individualnoj mašti i ideji pojedinih igračica (Bunić, Gugić).

SUCIMA NE TREBA GLEDATI SITNICE

Na suce ne može biti ozbiljnije zamjerke, jer kad su klupe ustajale i protestirale (Zamet više), nisu uzimale u obzir da su suci bliže lopti i mogu ocijeniti kad je obrana iz prostora, kad nije. Ništa ne može biti savršeno, a kod takve razlike u golovima i kvaliteti na sitnice se i ne gleda, jer se tako nehotice pokušava stvoriti alibi.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerDO SUTRA LOKOMOTIVA VODI

Nakon odigranih utakmica u subotu jasno je da u nedjelju Lokomotiva odlazi s 1. mjestom i bodom više od Podravke Vegete, a Zamet ostaje na bod iza, Sesvete Agroproteinka na četiri boda. No, u nedjelju u 18 sati Podravka Vegeta ulazi u utakmicu koja nosi naslov jesenskih prvakinja pobijedi li ekipu Splita 2010. Splićanke su večeras igrale u Čakovcu i izgubile od Zrinskog 24:26. Lokomotiva je pobijedila u Bjelovaru istoimenu ekipu s 20:24. Ostale rezultate možete vidjeti na našoj prvoj internetskoj stranici.

DOKLE POTHLAĐIVANJE GLEDATELJA?

Na kraju nešto o čemu čuđenju nema kraja. Kakav je smisao klime koja hladi dvoranu zimi, a ljeti nema daška zraka? Zar je potrebno da se na zimskim utakmicama gledatlji pothlađuju, nose jakne, vunene kape i šalove? Treba li netko lupiti šakom o stol i izboriti uvjete kakve najtrofejnija hrvatska ženska ekipa, sudionica Lige prvakinja i mnogostruki prvak države i pobjednica kupova zaslužuje? O ovome otvoreno govorim opetovano, pa dajte, učinite nešto!

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 13. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 28:20 (14:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 300. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (Zagreb). Nadzornik: Zlatko Ladić (Sračinec).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (17+0), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 3, Karlovčan, Šenvald, Krsnik 2, Milošević 2, Džono 2, Nemaškalo 5, I. Mrđen 1, Papac, Dragišić 1, Vidak 10(4), Franković. TRENER: Goran Mrđen.

ZAMET: Strukar (4+0), Šegota (5+0); Paurević, Plahinek 1, Karlić, Jerčinović 2, Židek, Miočinović 1, Tabar 1, Milosavljević 1, Toto, Bunić 5, Jelenović, Bukvić 3(2), Mičijević 4, Gugić 2. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Zamet 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Vidak, Milošević, Šenvald), Zamet 2 minute (Bukvić).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).