Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je dvije pobjede u prijateljskim susretima protiv Slovenije i to 28:24 te 29:21. I napadački i obrambeni segment igre bio je na visokom nivou, a to je motiv više za optimističan odlazak u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo. U utakmicikoja je bila otvorena za gledatelje uz prijenos na RTL televiziji su svoj velik doprinos dale i Podravkine prvotimke Kalaus s dva pogotka te Ana Turk s četiri pogotka. Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo razgovarali smo s Larissom Kalaus koja kao i Turk te Popović boravi na pripremama u Poreču.

Iz tvoje perspektive jeste li dobro pripremljeni za ono što dolazi, odnosno jeste li spremni za svjetsku smotru nakon 10 godina izbivanja?

Foto: Ivan Brkić

Sve su igračice došle u dobrim igračkim formama iz klubova. Na okupljanju smo bili posvećeni taktičkom uigravanju za svaku od pojedinih ekipa koje nas očekuju u skupini. Sve smo motivirane i željne dobrih rezultat pogotovo zato što se vraćamo na Svjetsko prvenstvo nakon 10 godina – rekla je Kalaus. 

Nakon sjajnog rezultata na Europskom prvenstvu gdje su osvojile broncu i ostvarile povijesni uspjeh sada su tu i protivnice iz svjetskog rukometnog bazena. O kakvoj se konkurenciji radi i koji su mogući izazovi za klupske je stranice ispričala Kalaus.

Foto: Ivan Brkić

Igranje s neeuropskim reprezentacijama će sigurno predstavljati dobar test za našu taktičku disciplinu i uigranost s obzirom da nismo imale puno iskustva u igranju s takvim reprezentacijama, a ukoliko prođemo u drugi krug čemu se nadamo, definitivno bi utakmica s domaćinom Španjolskom mogla biti jedan od najvećih izazova – zaključila je Kalaus. 

Reprezentaciji želimo puno uspjeha u nadolazećim sportskim izazovima te vjerujemo da će i ovoga puta dati sve od sebe da opravdaju rezultat koji su napravile na prošlom velikom natjecanju.