Penezić i Tatari: najbolje igračice i strijelci u polju // Foto Robert ŠoštarićNakon utakmice održana je konferencija za novinare na kojoj su govorila obra trenera Tone Tiselj i Neven Hrupec i igračice Andrea Šerić i Miranda Tatari. Svi istgiču dobru utakmicu i zasluženu pobjedu Krim Mercatora.

Tone Tiselj, trener Krim Mercatora:

– Nakon što sam se nakon dugog vremena vratio ženskom rukometu, za mene je to bila teška utakmica. Podravka Vegeta je stvarno odigrala fenomenalnu utakmicu, ja mislim da je to jedna od boljih utakmica posljednjih godina i protiv takve je pobijedila naša ekipa. Ja stvarno čestitam ekipi Podravke Vegete i treneru Hrupecu kako su spremili ekipu, ugodno su nas iznenadili. Odlučili su neki individualni kvaliteti, koji su malo povukli na našu stranu. Mi smo znali da je Tatari srce ekipe, ona nas je maltene jedno 45 minuta izolirala, i na kraju ona nije mogla sve sama. Odlična utakmica. Ja se nadam da će to Podravki biti poticaj za dalje, a Norvežanke nakon tako teškog poraza će pasti.

Andrea Šerić, igračica Krim Mercatora:

– Bila je izuzetno teška utakmica. Smatram da smo i Podravka i mi dali svoj maksimum. Borile smo se i jedne i druge, ostavile smo srce na terenu, ali, eto, na kraju mi smo imale više sreće i uzele dva boda.

Miranda Tatari, kapetanica Podravke Vegete:

– Mi smo se jako pripremale za ovu utakmicu. Pokazale smo to i na terenu, stvarno smo se borile, željele smo pobjedu više od svega. U tome smo izgorile. Trener Tiselj je u pravu, prevladala je individualna kvaliteta. Penezić je uzela stvar u svoje ruke, Grubišić je pobranila više nego što smo očekivali. Previše smo promašile sedmeraca, zicera, i to nas je koštalo. Eto, da je bilo jedan razlike za nas i mi bismo to zaslužile, jedan je za njih i one su to zaslužile. Ovo je prva utakmica. Glave gore, još je dosta utakmica do kraja. Nitko ne kaže da ne možemo njih pobijediti u Sloveniji, ili iznenaditi negdje vani. Borimo se do kraja.

Neven Hrupec, trener Podravke Vegete:

– Hvala Tonetu na lijepim riječima, mada je to meni slaba utjeha. Ostali smo bez bodova. Žao mi je. Dobra je bila utakmica, a presudila je odlična Jelena Grubišić na golu. Teško je dobiti europsku utakmicu kad se promaši pet-šest sedmeraca. To nas je možda i koštalo. Žao mi je, vratila se publika u dvoranu, dobar je to projekt bio, bilo je ugodno i puno nam je značilo. Kažem: glavu gore, nastaviti takvim radom, vidi se pomak. Možda se danas malo zatresla i ruka, falio nam je i šut s desne strane Lidije Horvat, koja je dosad igrala odlično. Čestitam ekipi Krima na zasluženoj pobjedi, želim im puno uspjeha. Nadam se da ćemo se ”dići” nakon ove utakmice i da ćemo na idućim utakmicama vratiti ova dva boda i ostvariti svoje zacrtane ciljeve.

Na pitanje o Lidiji Horvat i njenom eventualnom odmaranju tokom utakmice, ako joj nije išlo, Hrupec je odgovorio:

– To je stvar procjene trenera. Lidija je ove sezone odigrala puno dobrih, odličnih utakmica. Na nekim turnirima, kad je prvo poluvrijeme odigrala loše, u drugom je bilo dobro. Probali smo s Petković. Ona isto nije išla prema golu, nije pogodila sedmerac. Pucala je dva metra preko gola. Znači kod nje je postojao neki respekt. Očekivali smo da će Horvat ipak proraditi, opet nešto dati. Međutim, nažalost nije, bila je stativa, nije zabila, napravila je dobar višak za Gaće i trenerska procjena je bila da smo očekivali da će nekim šutom prelomiti.