WCL1617 systemIzvršni odbor EHF-a odlučio je danas o izravnim sudionicima Lige prvakinja u sezoni 2016/17. Podravka Vegeta nije među tih 13 ekipa, ići će zajedno s još 12 ekipa u kvalifikacije za preostala tri mjesta. Dvanaest ekipa ušlo je izravno po rejtingu (ali po dvije ekipe iz Mađarske i dvije iz Danske), a Rostov Don po odluci EHF-a.

Ždrijeb za kvalifikacijske turnire za EHF Ligu prvakinja održat će se u srijedu, 29. lipnja u 13 sati na EHF uredu u Beču, s prijenosom na Facebooku uživo. Izvlačenje skupina Lige prvakinja bit će u petak 1. srpnja u 13 sati u Glostrupu u Danskoj, a domaćin je novi partner EHF-a Select sport. Live streaming bit će dostupan na ehfTV.com.

Izravni sudionici Lige prvakinja u 2016/17 su: Budućnost (Crna Gora), Györ (Mađarska), Vardar (Makedonija), Larvik (Norveška), Bukurešt (Rumunjska), Team Esbjerg (Danska), Astrakhanochka (Rusija), Thüringer (Njemačka), Sävehof (Švedska), Metz (Francuska), FTC (Mađarska), Midtjylland (Danska) i Rostov Don (Rusija).

U KVALIFIKACIJAMA 12 EKIPA – TRI ULAZE U LIGU PRVAKINJA

U kvalifikacijama za Ligu prvakinja 10. i 11. rujna sudjelovat će 12 ekipa. Igrat će se jednokružno po kup sustavu u tri grupe. Pobjednici ulaze u Ligu prvakinja, ostale se razvrstavaju u EHF kup.

U kvalifikacijama su: Hypo Niederösterreich (Austrija), Podravka Vegeta (Hrvatska), Selgros Lublin (Poljska), Indeco Conversano (Italija), Bera Bera (Španjolska), Sercodak Dalfsen (Nizozemska), Gomel (Bjelorusija), Yenimahalle (Turska), Glassverket (Norveška), Leipzig (Njemačka), Krim Mercator (Slovenija) i Iuventa Michalovce (Slovačka).