S izvlačenja grupa Lige prvakinja // Fotografije Ivo Čičin-MašanskerU središtu Adidasa u Herzogenaurachu izvučene su za natjecanje u Ligi prvakinja u sezoni 2012/2013. Podravka Vegeta je u grupi B zajedno s Györom, Krim Mercatorom i pobjednikom kvalifikacijske grupe 3 u kojoj su U Jolidon Cluj (Rumunjska), Rostov Don (Rusija), Zaječar (Srbija) i Muratpaša Belediyesi (Turska).

SKUPINA A: Oltchim, Randers, Hypo Nö, pobjednik kvalifikacijske grupe 2 u kojoj su Byasen (Norveška), Buxtehuder (Njemačka), Dalfsen (Nizozemska) i Metalurg (Makedonija).

SKUPINA B: Györ, Krim Mercator, Podravka Vegeta, pobjednik kvalifikacijske grupe 3 u kojoj su U Jolidon Cluj (Rumunjska), Rostov Don (Rusija), Zaječar (Srbija) i Muratpaša Belediyesi (Turska).

SKUPINA C: Larvik, Dinamo, Sävehof, pobjednik play off dvoboja Iuvente (Slovačka) i FTC (Mađarska).

Podravkine predstavnice na izvlačenjSKUPINA D: Budućnost, Thüringer, pobjednik Wild Card turnira (Zvezda, Issy Paris, Leipzig), pobjednik grupe 1 u kojoj su Viborg (Danska), Bera Bera (Španjolska), Gdynia (Poljska) i LC Brühl (Švicarska).

PODRAVKIN RASPORED

Sudionici izvlačenja1. kolo 13/14. listopada Györ – Podravka Vegeta, 2. kolo 20/21. listopada Podravka Vegeta – Krim Mercator, 3. kolo 27/28. listopada Kvalifikant – Podravka Vegeta, 4. kolo 3/4. studenoga Podravka Vegeta – Kvalifikant, 5. kolo 10/11. studenoga Podravka Vegeta – Györ, 6. kolo 17/18. studenoga Krim Mercator – Podravka Vegeta.

Razgledanje Adidasova kruga, Podravka i Zagreb zajednoPrije izvlačenja svi sudionici, predstavnici klubova, njih više od stotinu, obišli su dio prostora i muzeje Adidasa, čije su zgrade sportski i ostali prostori smješteni na 25 hektara na području bivše američke vojne baze. U Adidas Brand Centru na velikom prostoru održano je izvlačenje, ali uz prethodne video prikaze tvrtke i EHF natjecanja. Pozdravni govor održao je novi predsjednik EHF-a Jean Brihault. Nakon toga predstavnici klubova bili su gosti Adidasa.

REAKCIJE NA ŽDRIJEB // Nezdovoljni Hrupec, Palčić, Tatari…

PredsjednikEHF-a Jean BrihaultTrener Neven Hrupec poslao je u Njemačku dogovoreni e-mail

Javljam se po dogovoru, iako mi se bas i ne piše. Vi ste najavili da bi zbog troškova najbolje bilo igrati sa Gyorom i Krimom pa se to i ostvarilo (ha,ha).

Sve se zna. Gyor je apsolutni favorit (zadnjih 6 sezona 4 polufinala i 2 finala) prošlogodišnji finalista CL. Gorbicz, Loke, Lunde, Lekić, Radičević, Amorim… novi trener, cilj im je osvojiti CL ove sezone.
Krim mi već’ ”ide na živce” i izgleda da baš moramo svake sezone s njima igrati. Ove sezone su’ ”poludjeli” s kupovanjem igračica (Torstenson, Worz, Muler, Piedade, Carmen Martin, Krpež…). Izuzetno su puno uložili i imaju velike ambicije, ali pitat će se i nas!. Mislim da ni oni nisu sretni što su nas izvukli!!
Kvalifikant bi po meni trebao biti Cluj ili Zaječar, a sve ovisi o završetku prelaznog roka (Zaječar je navodno doveo našu Maju Zebić i Begonu Fernardez…), ali i o utakmicama kvalifikacijskog turnira, koji ću sigurno ići pogledati uživo 22/23.rujna.
Sigurno je samo jedno, bit će jako uzbudljivo, a mi idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo se radovati polovicom studenoga. Sad krećemo s pripremom za CL uz jednu veliku želju, a to je da mi se sve reprezentativke vrate iz reprezentacije žive i zdrave….. – napisao je Hrupec.

Direktorica RK Podravje Božica Palčić, koje je sjedila na tribini prigodom izvlačenja nije bila sretna:

– Nisam sretna grupom, to je u stvari gotovo ista grupa kao i prije dvije godine. Ali, imamo ispred sebe šest utakmica u kojima je sve moguće. Naravno, dat ćemo sve od sebe da prođemo grupu, ili minimalno odemo u Kup kupova, kako bi u Europi ostali i u proljeće.

Prva reakcija kapetanice Podravke Vegete Mirande Tatari, koja se nalazi na pripremama reprezentacije bila je: Aaaaaaaa!!!!!!!!!!, a onda: Iskreno, nisam baš oduševljena. Mislim da gore nije moglo!

Direktor Krim Mercatora Goran Dujić došao se rukovati i našalio se:

– Najbolja grupa.

– Da, za vas.

– Ne, najjeftinija!