Schloss Schönbrunn Gloriette // foto EHFNovost u ovogodišnjoj Ligi prvakinja je da je prvi puta EHF dodijelio Wild Card. Dobili su ih norveški Tertnes, danski Viborg, francuski Fleury i hrvatska Lokomotiva. Oni će se uključiti u natjecanje u drugom krugu kvalifikacija, a bit će razmješteni u četiri različite skupine. U drugi kvalifikacijski krug ući će i mađarski Érd, koji je nagrađen zato što je Győr europski prvak. Zaključeno je da u kvalifikacijskim turnirima ekipe iz iste zemlje moraju biti stavljene u istu kvalifikacijsku skupinu. To se odnosi na mađarske klubove FTC i Érd, norveške Byaasen i Tertens i danske Holstebro i Viborg.

No, financijska situacija u ženskom rukometu očito nije blistava, pa sudjelovanje nisu potvrdile ekipe koje su stekle pravo, pa iz dosadašnjih lista ispadaju rumunjski Oltchim, španjolski Elche Mzstang, ukrajinski Karpaty Uzhgorod, grčki PAOK, portugalski Alavarium, srpski Zaječar i Dinamo Volgograd.

Zbog toga se mijenjaju jakosne skupine za izvlačenje. Metz i Thüringer iz Podravkine grupe otišli su zbog osdustajanja Oltchima i Dinama u drugi bubanj, a u trećem su sada Hypo, Podravka Vegeta, švedski Sävehof i poljski Lublin i oni se ne sastajati međusobno.

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Győri ETO KC Audi, Larvik, Budućnost, RK Krim Mercator.
DRUGA: Balonmano Bera Bera, FC Midtjylland, Thüringer HC, Metz Handball.
TREĆA: Hypo Nö, Podravka Vegeta, IK Sävehof, MKS Lublin.
ČETVRTA: Prvorangirane ekipe iz svakog od četiri kvalifikacijska turnira.

Evo i mogućih ekipa, naravno, moraju biti pobjednice kvalifikacijskih grupa, koje će biti određene u petak.

Raspored ekipa u jakosnim skupinama kvalifikacija za ždrijeb 27. lipnja:

PRVA: FTC Rail Cargo Hungária, Byåsen Trondheim, HCM Baia Mare, Rostov-Don
DRUGA: Team Tvis Holstebro, HC Leipzig, ETV-Érdi VSE, WHC Vardar SCBT

TREĆA: Pobjednik kvalifikacija 1 SERCODAK Dalfsen – Muratpasa BSK, LK Zug, Jomi Salerno, HC-BNTU BelAZ Minsk
ČETVRTA (WILD CARD): Tertnes HB Elite , Viborg HK, Fleury Loiret HB, RK Lokomotiva Zagreb

Ždrijeb za kvalifikacija održat će se u četvrtak, 27 lipnja u 14 sati u Uredu EHF-a u Beču, a ždrijeb grupne faze uslijedit će u petak 28. lipnja u 20,15 u Schönbrunnu u kafeu Gloriette u Beču (na slici).