S utakmice // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta izgubila je i utakmicu 5. kola Lige prvakinja. Thüringer je naprosto bio bolji, u 1. poluvremenu i brži i pobijedio 28:32 (8:15). Napor domaćih iz drugog poluvremena nije bio dovoljan da sustigne vodstvo Njemica, pa je Thüringer izvadio konačnu vizu za nastavak natjecanja u Ligi prvakinja i u drugom krugu. Podravka Vegeta osluškivat će rezulatate u Kupu kupova, u koji će se uključiti u veljači. U nedjelju igra još s Budućnosti u Podgorici.

 

 

Podravka Vegeta -Thüringer // Foto Robert ŠoštarićKad se u 14. minuti Thüringer odvojio na četiri razlike, 4:8 u 14. minuti, pa 4:9 u 17-oj, bilo je jasno da će brze, uigrane i iskusne Njemice koristiti svaku pogrešku u napadu i u obrani domaćih i da će preko krila i visokih vanjskih pucačica zarana napraviti prednost. Tako je i bilo, do poluvremena Thüringer je stigao na visokih sedam razlike, 8:15.

Koprivničanke su se našle daleko od boda i još dalje od željene pobjede. Kad se tome pribroji da su od osam postignutih četiri postignuta iz sedmeraca, onda je to pravo siromaštvo golova iz igre. Jedan je sedmerac (usput, sad već tradicionalno) promašen, ali nije strašno: od devet pucanih zabijeno je osam.

Podravka Vegeta -Thüringer // Foto Robert ŠoštarićDrugo poluvrijeme Podravka Vegeta se trgnula, smanjila je razliku, ali je Thüringer znalački održavao distancu na 4-5-6 golova. A to je činio koristeći greške. Nakon što je Podravka zabila gol, gošće su u tili čas osvojile loptu i prozujale pokraj domaćih i nazabijale se golova sa crte i iz vana.

To što se Podravka Vegeta probudila u 2. poluvremenu rezultat je, nećemo reći baš buđenja Tatari, ali činjenica je da je proigrala Tatari, a kraj nje se onda probudi čitav mehanizam i igra dobiva smisao. Podravka Vegeta funkcionira samo kao ekipa, tj. kad sve igraju. Ekipni sport statiste ne trpi.

Podravka Vegeta -Thüringer // Foto Robert ŠoštarićHoće li, možda, zimska pauza donijeti možda neophodno potrebno osvježenje u redovima Podravke Vegete radi sigurnijeg nastupa u prvenstvu i kupu i pokušaj afirmacije u EHF Kupu kupova? To je želja iz publike, a publika je zaista vjerna. Bila je i na ovoj utakmici i zaslužila je u budućnosti poneki bolji rezultat.

Na kraju je 28:32 i dobar rezultat prema onome kako je to izgledalo u 1. poluvremenu. S druge strane Thüringer je, prema riječima njihova trenera Herberta Müllera, odigrao najbolje prvo poluvrijeme u zadnje vrijeme. I nisu gubile njegove igračice snagu, iako su gošće došle s dvije golmanice i devet igračica u polju. Tako one igraju, jer i u Nordhausenu ih je bilo samo jedna više.

GORAN MRĐEN: PRESPAVALI SMO PRVO POLUVRIJEME

Podravka Vegeta -Thüringer // Foto Robert Šoštarić

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen nakon utakmice racionalno je obrazložio to što se dogodilo u prvom poluvremenu:

– Mi smo prvo poluvrijeme prespavali, to je bio najveći problem. A zašto, kako? Čini se da smo jako htjeli dobiti, kako se to kaže, s pola gola razlike, ali u prvom poluvremenu nismo imali ni jednu fazu igre raspoloženu. Nismo bili agresivni u obrani, što je pokazalo drugo poluvrijeme da kad samo počeli igrati agresivnije došli smo do lopte, a onda nas je to podiglo. Ali u pucačkom dijelu imali smo što stative, što promašeno, a toga je bilo previše da gošće to ne bi kapitalizirale. Razlika na poluvremenu bila je takva da ju je bilo teško stizati. Iako smo bili nekoliko puta na četiri razlike, nismo mogli smanjiti na tri, na dva, nego se uvijek vraćalo na pet-šest. Iskusna ekipa, kao što je Thüringer, koja je uigrana to zna iskoristiti. I da se ugasi svjetlo, one u mraku znaju igrati. Igraju godinama u jednom sastavu, u dobrom, radnom okruženju i to onda nama dolazi na naplatu. Vidi se da su kohezijski prava ekipa, pokrivene na više pozicija i s odličnom vratarkom i ovu su utakmicu zasluženo pobijedile.

JELENA ŽIVKOVIĆ: BILE SMO STATIČNE I U OBRANI I U NAPADU

I zaključno Jelena Živković:

– Izgubile smo utakmicu u 1. poluvremenu. Malo smo prekršaja napravile u obrani, a slabo smo realizirale, iako smo dolazile u šanse i bile smo jako statične i u obrani i u napadu i to je dovelo do tih sedam razlike u 1. poluvremenu. U drugom smo se poluvremenu uspjeli vratiti na našu razinu, ali očito je da to nije bilo dovoljno da se dobije jedan ovakav protivnik. Nama ostaje da dalje radimo, da se spremne uključimo u daljnje natjecanje u Kupu kupova.

UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – THÜRINGER 28:32 (8:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 1500. Suci: Miklos Andorka i Robert Hucker (Mađarska). Delegatkinja EHF-a: Janka Stasova (Slovačka).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (1), Milenković (6); Čović 1, Nikšić 3, Šenvald, Živković 9(7), Džono 4, Nemaškalo 1, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 6, Trifunović, Elez 4(1). TRENER: Goran Mrđen.

THÜRINGER HC: Krause (9+1), Eckerle; Nadgornaja 8, Mietzner, Smeets, Schmelzer 3, Snelder 6, Engel 7(3), Jakubisova 1, Huber 6, Wohlbold 1. TRENER: Herbert Müller.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(8), Thüringer 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Elez, Džono), Thüringer 4 minute (Engel, Wohlbold).

IGRAČICA UTAKMICE: Nadja Nadgornaja (Thüringer HC)

FOTO ALBUM NA FACEBOOKU:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.733632440054288.1073741847.710841175666748&type=1

Podravka Vegeta -Thüringer // Foto Robert Šoštarić