Ilustracija, trener Hrupec i igračice // Foto arhivaU nedjelju u 17,30 sati u Ligi prvakinja gostuje Krim Mercator u 2. kolu B grupe Lige prvakinja. Odmah ”u glavu”; pitanje treneru Podravke Nevenu Hrupecu:

– Može li Podravka Vegeta parirati Krim Mercatoru, pa i pobijediti.

– Sigurno da može. Nakon dolaska iz Györa drugo jutro krenuo sam u Ljubljanu i gledao sam uživo utakmicu između Krima i Cluja. Ekipu Krima jako dobro poznajemo. I suglasan sam s mišljenjem da se Krim može pobijediti i sve ćemo napraviti da ubilježimo prvu pobjedu ove godine u Ligi prvakinja kod kuće.

– Mali osvrt na Mađarsku da dobijemo cjelinu dosadašnjeg dijela Lige prvakinja.

– O tome smo već dosta govorili, ali evo: odigrali smo dobru utakmicu, mislim da smo prvenstveno odugrali dobru obranu. Imali smo nekih svojih poteškoća, ali poznajavući ekipu Györa koja je apsolutni favorit sa svakom ekipom kod kuć, ostavili smo srce na terenu, borili smo se. Bilo nam je to najteže otvaranje, sigurno nikome neće biti lako u Mađarskoj. To smo odigrali, okrećemo novu stranicu, okrećemo se utakmici protiv Krima, to nas ovog trenutka jedino zanima. Napravit ćemo sve da tu utakmicu kod kuće pobijedimo.

– Svi su suglasni da je malo nedostajalo da dođe do iznenađenja. Jeste li očekivali takvu dobru prezentaciju u Mađarskoj?

– Očekivao sam, s obzirom na to da su se cure digle u formi i da smo u utakmicama Regionalne lige i na zadnjem turniru u Ljubljani pokazali da možemo odigrati jako dobre utakmice, da igramo jako dobru obranu. Nadao sam se da će tako biti i u Györu, to se i ispostavilo. Međutim, treba biti realan i priznati da igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. I Györ je imao odličnu obranu, prije svega zahvaljujući golmanici Haraldsen. Bili smo blizu, ali realno je bilo da je Györ ipak favorit kod kuće, i bit će favorit protiv svakoga. Mislim da će se dizati iz kola u kolo i da su jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka Europe.

Neven Hrupec // Foto arhiva– Imamo osjećaj da je Krim slabiji nego prošle sezone, jer je poljuljan brojnim ozljedama?

– Ne bih se puno bavio s njima, bavit ću se prije svega svojom ekipom. Znam da i oni imaju određenih problema, imamo ih i mi. Najavili su visoke ciljeve, javno su istaknuli da im je cilj minimalno plasman u polufinale Lige prvakinja, zbog toga su i doveli 9-10 novih igračica. Hoće li se to pokazati tako, to ćemo još vidjeti, to moraju pokazati i na igralištu. Ne bih puno pričao sada, više sam za to s odigramo na terenu, ali javno im poručujem da ovdje neće doći do bodova.

– Koliko vam može pomoći što ste se u proteklim sezonama puno sastajali s Krimom i u službenim i u prijateljskim utakmicama?

– Puno nam može pomoći, da. Ali sigurno i njima. Oni nas jako dobro poznaju, uvažavam kolegu Tonu Tiselja, koji je stvarno dobar trener i sigurno će oni sve napraviti, znaju koje su mane Podravke, a jednako tako znamo gdje možemo napasti Krim i ta utakmica bit će vrhunska predstava Lige prvakinja. Bit će sigurno teško i jednoj i drugoj ekipi. Stoga sam odlučio prvi puta ekipu odvesti u mirnu izolaciju, idemo u karantenu da cure imaju svoj mir i da iz tog mira dođemo u dvoranu. Kažem još jedanput, želimo, silno želimo tu pobjedu i nadam se da ćemo uspjeti u tome.

– Očejukete li podršku navijača?

– Dobro da ste me pitali: ovim putem zahvaljujem navijačima, stvarno nam je bilo lijepo i ugodno uz njihovu potporu u Györu. Ako nam je bila jaka potpora malog broja navijača, u Koprivnici će ih sigurno biti još više, pa ako ćemo imati takvu podršli kao tamo, to znači da ćemo imati još jednog igrača više. To nam je veliki plus, njihova će nam pomoć trebati i pozivam ih da dođu u što većem broju.

Neven Hrupec // Foto arhiva– Kako mislite parirati Krimu?

– Ako  mi dozvolite izbjegao bih taj odgovor. Taktiku bih ostavio za samu utakmicu. Pripremamo se dobro, detaljno ćemo ih analizirati i taktički ćemo se postaviti tako da im možemo parirati. Ovog trenutka u vrhunskoj formi su im Müller i Varlec, odigrale su vrhunsku utakmicu sa Clujom. Krim ima i drugih vrhunskih  igračica, ali probat ćemo pronaći rješenje da ih zaustavimo.

– Krim je u 1. kolu svladao rumunjski Cluj tek s jednim pogotkom razlike. Je li vas to iznenadilo?

– Bio sam na kvalifikacijama u Rumunjskoj, Cluj je iskusna ekipa koja možda nema neke istaknute pojedinke, ali su izuzetno borbene i dobro vođene, ne predaju se. Slične su nama, ostavljaju srce na terenu i ne predaju se niti jednog trenutka, nisu stale, iako je Krim odlično otvorio utakmicu, i to se pokazivalo do samoga kraja. Zadnjih desetak minuta pobjeda nije dolazila u pitanje, ali smanjili su taj zaostatak na jedan gol i pitanje je kako bi ta utakmica završila da se igralo još malo dulje. Znao sam da je i Cluj dobar i da će biti nezgodan pogotovo na utakmicama u Rumunjskoj.

Podravka i Krim bili su u istoj skupini Lige prvakinja i prošle dvije sezone. Prošle godine u 1. kolu Krim je slavio u Koprivnici 24:23, dok je u Ljubljani bilo 22:22. Pred dvije godine slovenske prvakinje dobile su oba susreta, kod kuće 26:22 i u Koprivnici 35:30.

Neka bude i jedan razlike, za dva boda je dovoljno!