Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije se drugo ni očekivalo nego visoka pobjeda Podravke Vegete, sa Splitom 32:17 (16:8). Stavljanjem u igru sve igračice i čuvajući veći dio vremena prvu sedmorku, trener Goran Mrđen koprivničkoj publici još jednom je pokazao raznovrsnost Podravkina sastava i mogućnosti igračica koje su čekale i dočekale. Sada preostaje na njima da nastave tako.

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerSplit 2010 je ekipa koja se bori, ali nema dovoljno snage i brzine, a niti rješenja iz vana (bolje ide s krila) na stabilnu Podravkinu obranu. Zaista je teško igrati napad protiv obrane koja u jednoj minuti (bila je 12-a) tri puta za redom zaustavi blokom udarce iz vana i onda to pretvori u protunapad. To je bilo kod 6:4, kad se rezultat još nije ”razvio”.

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-MašanskerOdlično je branila Ivana Kapitanović na golu Podravke Vegete. Sigurna je bila i kolegica na drugoj strani Ivona Stilinović, koja je do 32. minute skupila četiri obrane i dva presjecanja lopte. A kod trećeg presjecanja sudarila se glavom o glavu sa suigračicom Milkom Divić. Nakon prve intervencije, obje su radi prevencije prevezene u hitnu medicinsku službu u Koprivnici.

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-Mašansker

U utorak Podravka Vegeta u Ivanić Gradu igra utakmicu 1/8 finala kupa s domaćim Ivanićem. Ostale utakmice su odigrane, pa je ovo jedina zaostala. Jedino se ne zna što je s utakmicum Osijek – Lokomotiva, koju Osijek nije mogao igrati zbog suspenzije.

Za vikend Podravka Vegeta u 13. kolu igra sa Zametom u Rijeci, utakmicom, koja odlučuje o jesenskom poretku, tj, poretku prvog dijela prvenstva.

UTAKMICA 12. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SPLIT 2010 32:17 (16:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Sutkinje: Irena Pahor i Sanja Trbović (obje Rijeka). Nadzornik HRS-a: Miljenko Komerički (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+-), Kapitanović (12+-), Milenković (-); A. Čović 4, Nikšić 2, S. Šenvald 1(1), Živković 2, Džono 3, Nemaškalo 5, Mrđen 1, Dragišić 2, Vidak 3, Oremović 3, Maljak, Trifunović 4(2), Elez 3(1). TRENER: Goran Mrđen.

SPLIT 2010: Stilinović (4+0), Ećimović (1+1); Marić Banje 1, Lisica 1, Knežić 2, Surjan 1, M. Čović 5 , Cvitanović, Divić, Šerić 4, Krolo, Buljan, Zelić 3, Jurlin. TRENER: Nenad Alfirević.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Split 2010 0.

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Vidak), Split 2010 8 minuta (Šerić 2+2, Lisica, Knežić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta - Split // Foto Ivo Čičin-Mašansker