Podravka5_2012-2013_SkupnaTRENERI SURADNICI // Piše Goran Rihtarić, voditelj Škole rukometa RK Podravke

Proteklog vikenda, u nedjelju 14. travnja, u sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici odigran je 8. krug NMRL (neslužbena Međužupanijska rukometna liga) za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe. Podravka 5 ovoga je puta odigrala tri utakmice i ostvarila slijedeće rezultate: ŽRK Veliko Trojstvo – Podravka 5  8:5 (6:2) (napomena: Utakmica registrirana 10:0 za ekipu Podravka 5, jer su djevojčice ŽRK Veliko Trojstvo starije – natječu se izvan konkurencije), Podravka 5 – RŠD Bjelovar  5:25 (3:10) i Podravka 5 – ŽRK Mlinar 7:3 (7:2).

U Školi rukometa nema apsolutno nikakvog imperativa rezultata, već je cilj da sve igračice dobiju određenu minutažu (pogotovo u ovoj početnoj fazi), da uče i napreduju kroz igru te da se vesele svakom dobrom potezu na igralištu. Samo na takav način ćemo na kraju doći do igračica za prvu ekipu, što je i primarni cilj Škole rukometa RK Podravka. Shodno tome, u utakmicama su igrale sve igračice koje su bile pozvane na 8. krug.

Iako se radi o starijim suparnicama (izuzev ŽRK Mlinar) Podravka 5 je sve svoje utakmice odigrala prosječno. Bez puno trke i statično u napadu, dok je ovoga puta obrana bila na višoj razini nego do sada i to ohrabruje. Golmanice standardno dobre, no mogu one puno bolje. Unatoč velikoj sparini u gimnazijskoj dvorani i boravku u njoj više od pet sati, sve su ekipe prikazale dopadljiv rukomet, veliku borbenost i nadasve puno, puno veselja u igri. Lijepi potezi i veselje djevojčica će se pamtiti, a greške ćemo svi skupa ispravljati na nadolazećim treninzima i utakmicama.

Za ekipu Podravka 5 nastupile su slijedeće djevojčice: Behin, Lončarić, Nemec, Jurić i Hudinčec (golmanice) te igračice u polju Domijan 2, Ružić, Vuljak 1, Matovina 1, Baltić, Bošnjak, Šokec 2, Perika 1, Sermek, Zagrajski 1, Vrabelj 1, Firšt 8, Jurendić, Kusak, Antolić, Loparić, Banek, Hrupec, Peić i Zagorščak.

Na kraju, bilo bi nepravedno, a da ne spomenemo odlično suđenje mladih sutkinja iz Koprivnice Ivane Koren i Vedrane Stančir. Napredak je očit, samo neka tako nastave. Bravo cure.