Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka Vresk RK PodravkaPodravka Vegeta i Zamet odigrali su prvenstvenu utakmicu 1. HRL Lige za prvaka u petak. U Sportskom centru Zamet uspješnije su bile gošće: Zamet – Podravka Vegeta 22:28 (11:14). Jelena Živković dala je 9(2) golova. Antonija Jukić imala je rođendan, direktorica Božica Palčić uoči utakmice predala joj je cvijeće.
Podravka Vegeta cijelo je vrijeme vodila, Zamet se približavao, a Koprivničanke udaljavale, pa je na kraju rezultat realan.

Cvijeće Božice Palčić za Jukić // Foto Ljerka Vresk RK Podravka

Scenarij kretanja rezultata je sličan prijašnjim utakmicama. Podravka Vegeta vodi, ali tijesno. Tako je bilo i u Rijeci do 16. mminute i 6:7. Onda se Podravka Vegeta odvaja na 6:9 i tako domaće ”ganjanju” rezultat sve do 9:11 u 24. minujti, kada Nemaškalo s tri gola do 28. minute postavlja 10:14, ali su u toj seriji sudjelovale sa suproten strane Bunić i Bukvić, pa je poluvrijeme završilo 11:14.

I onda se opet, kao po nepisanom scenariju, Podravka Vegeta, budi i Trifunović i Živković dižu na 11:17 i 12:18 u kratjkom razdoblju do 34. minute. Dalje se sve svodilo na povremeno smanjivanje razlike Zameta na pet, četiri, tri razlike, ali i udaljavanje Koprivničanki u pravome trenutku. Nije prvi puta tako. A malo podsjeća i na taktiku legendarnog češkog dugoprugaša Emila Zaotpeka. Imao je običaj da povuče u utrci, pa malo posustane. Onda oni iza misle da mogu stići, pa daju ”gas”. Kad se približe Zatopek ubaci u drugu brzinu i tako nekoliko puta. On pobjeđuje, a pratioci izmoreni jedva doteturaja do cilja.

Tako je i s Podravkom Vegetom. Još su dvije utakmice (Sesvete Agroproteinka doma i Lokomotiva u gostima) da se ta taktika inaugurira u pobjedničku.
U četvrtak 15. svibnja u Umagu, s početkom u 19 sati, igra se polufinale kupa: Podravka Vegeta – Lokomotiva.

UTAKMICA 8. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 22:28 (11:14)

RIJEKA – Dvorana Sportskog centra Zamet. Gledatelja: 200. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (Garešnica). Nadzornik HRS-a: Miljenko Komerički (Kutina).

ZAMET: Strukar (7+0), Šegota (3+0); Paurević 1, Plahinek, Jerčinović 2, Gvoić, Tabar, Milošević 6(1), Toto 2, Bunić 1, Tus, Bukvić 3, Mičijević 3, Stakorić 2, Masnić 2, Gugić. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (13+1), Milenković (-); Čović, Gavranić 2, Pongrac 3, Havić 1, Živković 9(2), Vukojević 1, Nemaškalo 3, Milanović Litre 2, Dragišić 2, Vidak, Trifunović 5(4), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zamet 2(1), Podravka Vegeta 6(6).

ISKLJUČENJA: Zamet 4 minute (Tabar, Toto), Podravka Vegeta 8 minuta (Milanović Litre 2+2, Havić, Trifunović po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).Zamet . Podravka Vegeta // Foto Ljerka Vresk RK Podravka