Najboloja kod Podravke, Tatari // Foto Robert ŠoštarićU 2. kolu B grupe Lige prvakinja: Podravka Vegeta – Budućnost 27:32 (14:18). Utakmica u kojoj je Podravka Vegeta ”ganjala” rezultat zbog katastrofalnog početka u kojem je do 9. minute crnogorski lider imao 0:7. Prvi gol Podravka Vegeta (Elez) zabila je u 9. minuti.

S utakmice // Foto Robert ŠoštarićPodravka se kasnije nije uspjela vratiti, iako je pružila vrlo dobar otpor te u nastavku stigla i do -3.

Podgoričanke su u 8. minuti pogotkom Cvijić došle do prednosti od sedam pogodaka, a Podravkin trener Goran Mrđen morao je pozvati već drugu minutu odmora. U prvih 15 minuta domaćih rukometašica kao da nije bilo na terenu, napad je bio bezidejan, a Budućnost je većinu svojih golova postigla iz kontranapada.

S utakmice // Foto Robert ŠoštarićMrđen je sredinom prvog poluvremena promijenio način igre u napadu, umjesto Elez je uveo Trifunović, i Podravka je postala opasnija te je u 22. minuti došla do 8:13, a do kraja poluvremena na 14:18. Proigrala je Miranda Tatari, i Živković se priključila, a Kapitanović je obranila nekoliko udaraca i za vrijeme odmora više nije sve izgledalo izgubljeno kao nakon katastrofalnog početka.

Veliku borbenost pokazale su Podravkine igračice u drugom poluvremenu, a poput lokomotive ih je vukla kapetanica Tatari. Ipak, nije se moglo protiv visoke kvalitete Budućnosti, Neagu i Katarina Bulatović u nastavku su postigle 11 pogodaka, za njih jednostavno nije bilo rješenja iako je Kapitanović skinula nekoliko teških udaraca.

S utakmice // Foto Robert ŠoštarićVratila se Mrđenova ekipa na minus od tri pogotka u 49. i 56. minuti, no više od toga nije išlo. Na kraju treba reći da se Podravka nije osramotila, ali je skupo platila onu ”crnu rupu” koja se pojavila na početku susreta.

 Foto Robert ŠoštarićO humanitarnom učinku utakmice.

Osim gledatelja, zaštitara Jurenec i vatrogasaca donaciju za oboljelu Marijetu dale su rukometašice i stručni stožer Budućnosti (300 eura) i igračice i stručni stožer Podravke Vegete. U dvorani – iznenađujuće mali broj gledatelja. Očekivala se puna dvorana zbog humanitarnog karaktera utakmice. Je li 10 kuna donacije prevelik iznos? Konačni iznos donacije znat će se u nedjelju, dok se komisijski ne otvore kutije s novcem.

UTAKMICA 2. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 27:32 (14:18)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 800 Sutkinje: Diana-Carmen Florescu i Anamaria Stoia (Rumunjska). Nadzornik EHF-a: Janko Požežnik (Slovenija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (11+1), Milenković (0+0); Čović 2, Nikšić 1, Šenvald, Živković 7, Džono 2, Nemaškalo, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 9(5), Trifunović 4, Elez 1. TRENER: Goran Mrđen.

BUDUĆNOST: Woltering (3+0), Žderić (9+0); Petrović 6(1), Neagu 8(2), Dalby, K. Bulatović 6(1), N. Bulatović, Ramusović, Cvijić 1, Mehmedović, Pavićević 5, Byzdra 4, Knežević 1, Lazović 1. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Budućnost 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Nemaškalo 2+2, Čović 2), Budućnost 8 minuta (Pavićević 2+2, Cvijić, Lazović po 2)..

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Neagu (Budućnost).